Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amerikai staffordshire terrier...

Amerikai staffordshire terrier-el való probléma?

Figyelt kérdés

A párommal van egy közös sztafink,náluk tartják! 5,5 hónapos, a gond nem tűnik túl egyszerűnek.

Elsőre sokan hülyének fogtok nézni, de csak az igazat írom le:)Szóval a lényeg az, hogyha a párom egyedül viszi sétálni szépen megy a kutyus, ha én viszem egyedül, akkor is:) Ha a párom viszi édesapámmal akkor is jön szépen.

Viszont ha a párommal ketten viszem egyáltalán nem rózsás a helyzet...:S

A probléma megoldásán dolgoztunk, és kiterveltük, hogy én előre megyek egyedül, de a kutyának minden baja volt, nem lehetett leállítani, jönni akart felém, ha a páromék hagytak ott akkor is húzott felém!

Volt hogy a lépcsőházhoz(ahol én lakom és nem a kutya) lehívtam édesapámat hogy vigyázzon rá míg átöltözök!

hogy, mivel a párom falkavezér őt nem félti, és ha 3man sétálunk, akkor tudja hogy nem kell féltenie, viszont ha elmegyek tőlük Felmentem és 2 percen át akárhogy rángatta édesapám nem mozdult a lépcsőház elől, csak nézett az ajtó felé!

Az jutott az eszembe, hogy félt és vigyázni akar rám, azért nem engedi hogy egyedül menjek, ez még nekem is furának tünt, olyannyira, hogy a páromnak sem mondtam el!

De ma, mondta nekem, hogy szerinte azzal lehet a gond, már jönne felém, amikor a páromat hagyjuk egyedül és én megyek a kutyával felé nem húz!

Egyszer kiakartam menni a kapun, és nem engedett ki,kisebb harapdálásokkal hívta fel a figyelmemet, hogy ne menjek el.. körülbelül 5percembe telt mire ki tudtam menni a kapun.

Nem tudom ez lehet-e attól amire mi gondolunk és ennyire olyan mint egy kisember!

A problémát sem tudom, hogy lehetne megoldani.Kérném segítségeteket, javaslatotokot,tanácsotokat?

Mivel lehetne megkönnyíteni a 3mas sétát, vajon falkavezérnek tekint-e,mert végülis ha ketten sétálunk szépen jön?

2010. nov. 18. 23:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az ételt akkor is megtagadja, ha közvetlenül az arca elé rakjuk, elfordítja a fejét, mindaddig, amig nem adjuk ki a vezényszót.

Azért gondoltam, hogy félt, vigyázni akar rám, mert amikor én elmentem a pároméktól kb 100 m-re, akinél ott volt a kutyus, teljesen kikelt magából és eszeveszettül húzott felém, annak ellenére, hogy majdnem megfulladt a fojtó nyakörvtől. Amikor egy fél saroknyira mentek el tőlem ugyanez volt, egyszerűen nem bírta látni, hogy elmegyek tőle, és nem lehet ott a közelemben. Elkezdett ugrálni, rágni a nyakörvet, pórázt, csak hogy visszajöhessen hozzám. Ezt egyedül velem csinálja csak, a páromat csak figyelte, amikor eltávolodott tőlünk és nyüszített egy kicsit. Illetve végig olyan érzésem volt, mintha ő akarna rám vigyázni, de nem most először. Ez nem azt jelenti, hogy csak én állok alatta a falka szerinti rangsorban?

Ha nem tudja eldönteni, hogy ki a falkavezér, ez válthat ki olyan viselkedést, hogy akkor ő úgy gondolja, hgoy ebben az esetben magát teszi vezérré?

Sajnos nincs a közelünkben kutyasuli :(

2010. nov. 19. 15:03
 12/14 A kérdező kommentje:
És kb. 100-szor, ha nem többször rántottuk vissza a fojtó nyakörvvel, és biztosan helyesen, mert ha egyedül visszük, a harmadik rántás után úgy jön a lábunk mellett, mint a kezes bárány.
2010. nov. 19. 15:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyszerű az egész... az elmondásod szerint a párod a falkavezér, ez lehetne vitatárgya, de fogjuk rá, valószínüleg te a kutya alatt vagy a rangsorban, és elég egyértelmű, hogy a falkákban is mindig a rangsor tetején lévők mennek elöl, szoval a kutya ösztöneitől vezényelve nem engedi, hogy elé menj vagy mellette. Figyeld meg, ha mögötte mész semmi baja lesz. De ez csak az én állításomat bizonyítja, vizsont ezzel a gond nincs megoldva, hiszen így a kutya írányít téged. Ezt a párod segítségével ki tudjátok köszöbölni, persze ha igaz, hogy a párod a falkavezér...
2011. nov. 4. 09:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, most olvastam a kommenteket, és láttam a kajás storit, mi szerint a vezényszó kiadása elött nem eszik. Nos ez tökéletes! E szerinte akkor ti irányítjátok az állatot. Egyébként meg nem kifejezetten staffis kiképző kell nektek! Hiszen a kutyátok először csal egy állat-majd kutya-és végül jöhet a fajta és a személyiség, ti formázzátok az állatot..
2011. nov. 4. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!