Egy 5 hónapos kutya átlagosan naponta hányszor kakál?
szia,nekem is bichonom van.
vele is szokott olyan lenni hogy lemegyünk sétálni,rögtön kakil,még lent vagyunk,és jön egy újabb adag.
mi napi kétszer sétálunk,és van amikor 4szer is elvégzi a nagydolgát kint.
eleget viszed sétálni?
mennyi időt vagytok lent?
el is engeded?
mi reggel fél órát,este több mint 1 órát,de elengedem.
Naponta 4-5x is sétál, mert még kicsi, próbálom szobatisztaságra szoktatni, ami néha megy, néha nem. Most, így rosszabb időben nem szoktam vele órákat lent lenni, de sétál szerintem bőven. Nem merem elengedni sajnos, mert olyan részen lakunk ahol sok az autó és néha még így is próbál kirohanni az úttestre,nincs veszélyérzete. Amúgy Pedigree-m van most itthon.
Első válaszoló: te 1 adagnak kb hány dekát adnál egy ennyi idős kutyusnak? 1-2 marok kutyakaja, vagy több vagy kevesebb? csak próbálok viszonyítani...
A házikoszt és a Pedigree is nagyrészt olyan alapanyagokat tartalamaz, amitől tele lesz a hasa, pang a beleiben, de sokmindent a szervezete nem tud hasznosítani belőle. Ezért kakál sokat, mert csak átmegy rajta, nem dolgozza fel.
Lehet, hogy elsőre a prémium tápok nagyon drágának tűnnek, de lényegesen kevesebbet eszik belőle és hosszú távon a fejlődése szempontjából sokkal jobb is, az állatorvosi költségeidet tuti csökkenti.
És nem tudom a pedigreet milyen kiszerelésben veszed, de ha kicsiben szoktad, akkor kilóra lebontva nem is sokkal drágább, ha a prémiumból megveszel egy 15 kilósat.
Megoldottad a rejtélyt: Pedigree. Ha ilyen szarral eteted persze, hogy sokat kakil szegény. A házikoszt mit takar? Mert annak is a nagyrésze csak átmegy a kutyán.
Vegyél neki prémium tápot és csak hetente egyszer, max kétszer főzz neki rizset, hussal, kevés répával, ennyi elég lesz neki a házikosztból. Meg fogsz lepődni, hogy megváltozik a székletmennyisége.
Na igen, ez a nem mindegy még: a házikoszt az maradék, vagy kifejezetten neki készített, számára hasznos tápanyag?
Egyébként nekem az az álláspontom, hogy egy kölyöknél nem variálnél a házikoszttal, egyelőre kapjon olyan tápot, amiben benne van minden, ami a fejlődéséhez szükséges, és nagyobb korában lehet váltogatni. Ezzel nem azt mondom, hogyha megmaradt egy szelet hús, akkor ki kell dobni a kukába, de megterheli az emésztését a sok váltogatás. Amíg fejlődik prémium táp, utána már mehetnek a finomságok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!