Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 5 hónapos kutya átlagosan...

Egy 5 hónapos kutya átlagosan naponta hányszor kakál?

Figyelt kérdés
Az enyém van, hogy 4-5x is. Most is például levittem 8kor, kakált is lent egy jó nagy adagot, most 1,5 óra után meg megint idebent. Normális ez? Nem gondolom, hogy sokat adnék neki enni, naponta 3x kap, van, hogy száraz kutyatápot, vagy valamilyen itthoni kaját. Szerintetek mennyi a normális kajamennyiség 1 étkezésnél egy 5 hónapos bichonnnak? Komolyan tanácstalan vagyok.
2010. nov. 17. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:

szia,nekem is bichonom van.

vele is szokott olyan lenni hogy lemegyünk sétálni,rögtön kakil,még lent vagyunk,és jön egy újabb adag.

mi napi kétszer sétálunk,és van amikor 4szer is elvégzi a nagydolgát kint.

eleget viszed sétálni?

mennyi időt vagytok lent?

el is engeded?

mi reggel fél órát,este több mint 1 órát,de elengedem.

2010. nov. 17. 21:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Én magamtól 3-4-re tippelnék, de ha házi kosztot is eszik, akkor nem csoda, hogy sokat kakál. Tápból milyet kap?
2010. nov. 17. 21:54
 3/9 A kérdező kommentje:

Naponta 4-5x is sétál, mert még kicsi, próbálom szobatisztaságra szoktatni, ami néha megy, néha nem. Most, így rosszabb időben nem szoktam vele órákat lent lenni, de sétál szerintem bőven. Nem merem elengedni sajnos, mert olyan részen lakunk ahol sok az autó és néha még így is próbál kirohanni az úttestre,nincs veszélyérzete. Amúgy Pedigree-m van most itthon.

Első válaszoló: te 1 adagnak kb hány dekát adnál egy ennyi idős kutyusnak? 1-2 marok kutyakaja, vagy több vagy kevesebb? csak próbálok viszonyítani...

2010. nov. 17. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is bichonom van, az enyém 4,5 hónapos. Háromszor, négyszer kakil naponta, attól függ mennyit eszik. Szerintem lehet, hogy a Pedigreetől van, mert az nagyon rossz minőségű kaja. 90 grammot kell neki adni naponta száraz tápból ebben a korban. Általában rajta van a zacsin, hogy hány kg-s kutyusnak mennyi a napi adag. A jó minőségű tápból kevesebb kell nekik. A 90gramm az a napi adag, azt kéne harmadolni. Szerintem egyszerre bőven elég neki 30gramm. Az enyém annyit sem eszik meg egyszerre. Próbáld ki a Hill's Nature's Best puppy tápot, nálunk nagyon bevált. Én szoktam neki főzni is. A főtt kaját sokkal jobban szereti, de fontos neki a táp amíg kicsi, hogy szépen fejlődjön!! Sok sikert a kutyushoz!!!:-)
2010. nov. 18. 08:54
 5/9 anonim ***** válasza:

A házikoszt és a Pedigree is nagyrészt olyan alapanyagokat tartalamaz, amitől tele lesz a hasa, pang a beleiben, de sokmindent a szervezete nem tud hasznosítani belőle. Ezért kakál sokat, mert csak átmegy rajta, nem dolgozza fel.

Lehet, hogy elsőre a prémium tápok nagyon drágának tűnnek, de lényegesen kevesebbet eszik belőle és hosszú távon a fejlődése szempontjából sokkal jobb is, az állatorvosi költségeidet tuti csökkenti.

És nem tudom a pedigreet milyen kiszerelésben veszed, de ha kicsiben szoktad, akkor kilóra lebontva nem is sokkal drágább, ha a prémiumból megveszel egy 15 kilósat.

2010. nov. 18. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek csakittivel. Bár én amikor "házi kosztot" adok neki, nem hiszem, hogy rosszat teszek a kutyával. Csak színhúst adok neki, rizst, répát, zöldséget néha tésztát szóval csak olyasmit amit tudom, hogy jó neki és nem maradékkal tömöm. Direkt neki főzök, nem csoda, hogy jobban szereti mint a tápot. Természetesen gondosan megválogatom, hogy mit adok neki:-) Nálunk tápot és főtt kaját is eszik, nem válogatós. A széklete is teljesen normális.
2010. nov. 18. 10:38
 7/9 anonim ***** válasza:
47%

Megoldottad a rejtélyt: Pedigree. Ha ilyen szarral eteted persze, hogy sokat kakil szegény. A házikoszt mit takar? Mert annak is a nagyrésze csak átmegy a kutyán.

Vegyél neki prémium tápot és csak hetente egyszer, max kétszer főzz neki rizset, hussal, kevés répával, ennyi elég lesz neki a házikosztból. Meg fogsz lepődni, hogy megváltozik a székletmennyisége.

2010. nov. 18. 10:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Na igen, ez a nem mindegy még: a házikoszt az maradék, vagy kifejezetten neki készített, számára hasznos tápanyag?

Egyébként nekem az az álláspontom, hogy egy kölyöknél nem variálnél a házikoszttal, egyelőre kapjon olyan tápot, amiben benne van minden, ami a fejlődéséhez szükséges, és nagyobb korában lehet váltogatni. Ezzel nem azt mondom, hogyha megmaradt egy szelet hús, akkor ki kell dobni a kukába, de megterheli az emésztését a sok váltogatás. Amíg fejlődik prémium táp, utána már mehetnek a finomságok is.

2010. nov. 18. 10:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, teljesen igazad van. Kiskutyának kell a táp!!! Szerintem tényleg érdemes lenne valami prémium táppal etetni a kutyusodat. Ráadásul ezek a kistestű kutyusok nagyon keveset esznek. Nálunk a 3kg-s táp is jó sokáig kitart.
2010. nov. 18. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!