Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsuk meg a kutyánkn...

Hogyan tanítsuk meg a kutyánknak, hogy ne szaladjon ki a kapun?

Figyelt kérdés

Amikor nyitjuk, elég egy arasznyi rés és ő már fúrja is át magát, rajtunk keresztül és uccu neki! Füttyre visszajön, de jó lenne, ha egyáltalán nem futna el. Mindennap visszük sétálni, plusz kertes házban lakunk. Fiatal, de már felnőtt kan kutya, nemrég került hozzánk.

Előre is köszönöm az ötleteket!

2010. nov. 17. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Egyszerű, de hatásos mgoldás: amikor kiszalad, meg kell fogni, még az utcán, és lekeverni neki 2 pofont. Persze a kutya méretéhez mérve.
2010. nov. 17. 14:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Hmm. A szomszédunk is így nevelte meg a kutyáját, csak ő a seprűt is bevetette :(

Azt reméltem, van valami szelídebb lehetőség is a verekedésnél...

2010. nov. 17. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:
nálam ez sem vált be :(
2010. nov. 17. 15:15
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Van más megoldás:

Nyakörv+lánc.

2010. nov. 17. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Dehogy kell láncra verni a kutyust!

Erre van egy nagyon jó megoldás, a kapuszabály. Nyisd ki résnyire a kaput, menj ki rajta, (de figyelj arra hogy ha ki tud jönni a kutya meg tudd fogni) ha kijön megfordulsz, és a mellkasánál fogva nagy erővel visszalököd a kapun túlra és közben mondasz egy nagyon erélyes NEM-et.

Napi 2-3szor megcsinálod és megtanulja hogy kapun nem szabad kimenni. Nálunk is ez vált be.

Arra figyelj, hogy eközben nagyon határozott legyél, mert ez nem feladat, nem gyakorlat, ez SZABÁLY.

2010. nov. 17. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Megpróbálom ezt a visszatolást, bár olyan 20-25 kg körül saccolom, félek, hogy ő előbb fog engem kilökni a kapun, mint én őt be :)

Ma pl. rendesen fellökött a teraszon, pedig csak örült nekem, de én szépen, szabályosan elterültem a kövön, mert nem számítottam ekkora "örömre".

Elhatároztam, hogy erélyes leszek, de még csak 3 napja van nálunk és annyira szeretném, hogy biztonságban érezze magát!

2010. nov. 17. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok :)

Az erélyesség és a határozottság talán a kutyanevelésben a legfontosabb. Ha ez nincs, vesztett a játszma, a kutya nyert.

Egyébként én is nő létemre nagyon kicsi,vékony vagyok, de én mégis egy 40 kg-s befogadott németjuhásszal csináltam végig, azóta is meg van most 4 éves és még mindig nem megy ki a kapun.. :-) Sok rosszaságot csinált, de mióta ezt tudja nem csinálja.. (mostanában igen, mivel a kicsi dobink ráveszi a hülyeségekre : D )

2010. nov. 18. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!