Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya leadása menhelyre,...

Kutya leadása menhelyre, sintértelepre? Avagy kifogások megunt kutyákra? Ki tud ilyet?

Figyelt kérdés

[link]

14 éves leadott dalmata. Ha kórházba került a gazdi,attól miért kell leadnia?Ha a kutyáján kívűl senkije sincs,akkor legalább egy olyan szervezetet keresett volna meg,amelyik addig vigyáz rá,míg fel nem épülha nem épül fel,akkor jobb helye lene,mint a sintértelepen,ahol 1 egészséges kutya is megbetegszik/,vagy kutyasétáltató is megoldás lenne,aki pusztán az állat iránti szeretetből elvállalná a gondozását ingyen.

[link]

/4 hetes kutyákat leadni :S, jobb,mint ha megölnék őket,de nekik még szopizni kéne,csak az anyjuknak lenne még rá gondja/

Legtöbb ok/ahol én voltam önkéntes+amiket hallok/:

- hullik a szőre

- beteg

- ugat, nem ugat

- családi ok /ez jó kifogás arra,ha már megunták/

- gyerek születik

Fel nem tudom fogni,az ilyen embernek,minek kell egyáltalán kutya?

2010. nov. 11. 21:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét két eset nagyon elszomorító...Remélem ők a szerencsésebbek közé tartoznak és lesz egy jó gazdijuk.
2010. nov. 12. 17:10
 12/18 A kérdező kommentje:
Amúgy a Dalmata kutya gazdájának,aki kórházba került,van családja,csak azok nem voltak hajlandó gondoskodni a kutyáról,inkább leadták a gyepire..
2010. nov. 13. 15:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen szívetelenek, talán jobb is, hogy nem vették magukhoz, mert így talán a fajtamentők rábukkanak és szerető gazdi mellett élheti le élete hátralévő részét.
2010. nov. 13. 19:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az öreg kutya dolgot én sem értettem soha. Ha velem valami történne, a legfontosabb az lenne, hogy a kutyám gondos kezekbe kerüljön.

Nem is értem, hogy az ilyennek a rokonai nem szerették azt a szerencsétlen beteg öregembert? Mert az egy dolog, hogy a kutyával meg teszik, na de a rokonukkal megteszik, hogy a kis kedvencét az illatosra dobják???

2010. nov. 15. 13:12
 15/18 MME ***** válasza:
100%
Én tudok egy gyönyörű fekete labradorról, amelyet azért adtak le, mert nem őrizte a házat. Mármint mert ugatni ugatott, szóval jelzett, de nem szedte le a gatyát az engedély nélkül belépőkről, és nem akarta majd kidönteni a kerítést, ha valaki állt a kerítés előtt. A gazdája nosztalgiázva mesélte, hogy az előző kutyája még a barátjáról is leszagatta a kabátot.
2010. nov. 15. 17:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha a gazdi kórházba kerül, az bizony vert helyzet.

Mert minden pénzbe kerül. A menhelyeknek csak annyi a pénzük, amennyit a támogatóiktól kapnak és mindig dugig tele vannak. Az önkörmányzat meg csakis sintértelepeket tart fenn, ahol a létszám feletti kutyákat elaltatják (jobb esetben és nem ütik agyon, vagy nem hagyják nyomorultul éhen pusztulni)

Nincs hova beadnia a beteg embernek a kutyáját. Sőt, ha utcán lesz rosszul, senki nem foglalkozik azzal, hogy esetleg éppen kutyát sétáltatott és mi lesz az állattal.

Nincs erre szervezet és nincs rá pénz.

De ilyenkor a legkevésbé a gazdi tehet erről, mert ő nem megunta a kutyáját, hanem nincs hova tennie.

Sokszor a hozzátartozók sem vállalját az ebet és ők viszik sintértelepre.

Ritka az olyan menhely, amelyik be tudja fogadni, mert sajnos mindenütt telt ház van.

Aki ezt nem érti meg, az gondoljon arra, hogy ő maga miért nem fogad be ilyen kutyát?

Biztos hogy azért, mert nem áll módjában.

Hát, a menhelyek is így vannak.

2010. nov. 15. 18:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nekem egyszer majdnem az illatosra került a kutyám. Igazoltattak a rendőrök kocsival, és otthon felejtettem a papírjaimat. Közölték, hogy ilyenkor az az eljárás, hogy előállítanak, egy métert sem mehetek tovább a kocsival papírok nélkül, hanem irány a rendőrség majd ott igazolom magam.

Jeleztem, hogy a hátdóülésen ott a kutyám, vele mi lesz? Utánakérdeztek, és azt mondta a központ, hogy illatos út. Mondom az azért mégis némiképp aránytalan lenne, hogy sintérhez viszik a kutyámat, csak mert nincsenek nálam az irataim. Végül kisírtam, hogy hadd hagyjam ott a kocsit kutyástól és menjek haza taxival a papírjaimért, meg vissza.

Jó mondjuk az én kutyámban természetesen van chip, tehát vissza került volna hozzám, de durva egy helyzet volt.

2010. nov. 15. 18:47
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg durva.

És ha pici gyerek lett volna a hátsó ülésen, azt állami gondozásba veszik??????

2010. nov. 15. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!