Normális hogy 4 évesen szinte nem tud ki fáradni ?
Mindennap reggel úgy kezdem hogy 1-1:30 órás sétára elviszem, utána mivel itthon dolgozok szinte egésznap játszok is vele, foglalkozok vele és büszke is vagyok rá mert nagyon okos is lett, változatos étrendje van legtöbbször főzök neki..ugyan úgy mint egy embernek.
Nagyon szeretem és általában velem alszik..és udvar is van ahol egésznap elvan…
Na de így mint most kb 8 óra körül ki-be járkál 2-3 óránként fel kell kelnem mert vagy azt jelzi hogy ki akar menni vagy azt hogy be akar jönni..próbáltam már azt az ajtót is mármint a kisállat ajtót de egyáltalán nem mer keresztül menni rajta..
Tehát legjobb esetben is már hajnali 4 kor fent vagyok meg amúgy egész éjjel vele..és olyan vagyok mint a mosott szar.
Aztán séta után nappal alszik mondjuk 10-14 óráig meg össze vissza sokat csak pont nem akkor amikor kéne. Erre van valami megoldás vagy jobb ha megszokom már ? Tacskó amúgy

Hulyere vesz a kutya, nem zavar? :D
Nem kene neki pattogni. Ha bent alszik, akkor legyen egy kis helye, oda bekuldod. Onnantol kezdve nincs kimenetel. Felall, azonnal kuldod a helyere. Tanitsd meg neki.
Nagyon szep dolog, hogy ennyit foglalkozol vele, de egy tacskonak neveles es szabalyok kellenek.

Ezért szereltettem be a kutyaajtót. Az elmúlt 15 évben, már 6 kutya és 8 macska gond nélkül használta.
Amikor még nem volt, az nehezünkre esett, hogy a vizslánkat éjszaka kiengedjük. (nem kellett sűrűn de, ha kell, akkor kell).
Tanítsd meg a használatára.
Nekünk most a legutolsó kutyával volt egy kis gondunk, mert a legelején beszorult az ajtóba.
Ezért nem három nap alatt tanulta meg, hanem kellett egy hónap.

Írtad, hogy van kutyaajtó, csak fél használni. Első körben azon dolgoznék, hogy elmúljon ez a félelem, pl sok finom falattal rá lehetne kondicionálni, vagy fel is ragaszthatod az ajtót/leszedheted, ha olyan fajta, hogy csak a lyuk maradjon, ha jó idő van, ha megszokja, hogy azt használja, előbb vesz magán erőt, hogy a lengő bigyót is arrébb nyomja.
Az sem normális persze, hogy egy egészséges kutyának ugrálsz éjjel, mert valószínű, hogy unatkozik. Határokat kéne húzni, a tevékenységeket mindig te kezdeményezd, pl ne akkor labdázzatok, ha ő hozza a labdáját, hanem, mikor neked eszedbe jut. Szólj rá/ignoráld és ha látod, hogy elfogadta, lenyugodott, lefeküdt, akkor menjetek játszani. Egy plusz esti, délutáni séta is jó lenne, ha nem teng benne az energia, ő is könnyebben nyugszik meg. Másik szuper energialevezetés a rágás, adj neki hosszan tartó rágcsákat pl marhapata, szőrös bőr, marhacsont.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!