Keveset alszik a kutyám?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 6 hónapos kistestű keverék kutyám. Mindenhol azt olvasom illetve kutyás ismerősök mondják, hogy az ő kutyájuk kölyökként is sokat aludt meg felnőttként is egésznap aludna. Tényleg kicsit többet aludt ő is az elején de most ott tartunk hogy éjfél körül alszik el és reggel 6:00-kor már ébresztő üzemódba “nyekeg” nappal kb 2-3 órát van egyedül akkor alszik de ha szabadnapos vagyok akkor ez is elmarad, akkor csak ilyen 5-10 perceket fekszik de amint egyik szobából a másikba megyek ugrik. Egyfolytában figyel. Nem zavar vagy ilyesmi de szerintem ez baromi kevés alvás. Amúgy mélyen aludni, úgy hogy ne ébredjen fel arra hogy megmozdulok a lakásba még sosem láttam. Sétálunk napi 5x. Ebből 2 séta kb 1-1,5 óra a másik három csak pisi/kaki. Játszunk is, bújunk is sokat.. nem értem miért nem alszik többet. Békén van hagyva, nincs egésznap piszkálva..ápr. 4. 07:11
1/5 anonim válasza:
Szerintem ha ennyi időt alszik az teljesen normális. Nekünk egy 3 éves Rottweiler keverékünk van, kölyökkorában is ennyit aludt és most is ennyit alszik mint a tiéd. Ha egész nap kirándulunk akkor kicsit többet 🙂, de lényegében ugyanaz. Sokat kell vele játszani.
2/5 anonim 

válasza:

A kutya tudja, hogy mennyit szeretne aludni. Ha több alvásra lenne szüksége, aludna. Nekem 4 éves lesz a kutyám, de még most is napi 16 órákat alszik. XD
3/5 anonim 

válasza:

Így van. A kutya nem ember, hogy az óraműhöz alkalmazkodjon. Akkor alszik és annyit, amikor és amennyire szüksége van. Civilizációs hülyeség, hogy nappal fent kell lenni, este aludni, ha elálmosodsz, akkor meg erőltetetten ébren tartani magadat.
4/5 Senior Séf 

válasza:

Nem civilizációs hülyeség, kedve 3-as, hanem az ember másképp van bedrótozva, mint a kutya. Létezik egy cirkadián ritmusunk, amit bár igyekszünk elfelejteni, ajánlatos lenne betartani.
5/5 anonim 

válasza:

Vannak kutyák, pláne kamaszkorban, akiket meg kell tanítani pihenni. Annyira nem egészséges, hogy ilyen keveset pihen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!