Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie keverék csipked,...

Border collie keverék csipked, le lehet szoktatni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy kutyus, akinek az örökbefogadasan gondolkodunk, border collie keverék, 1 éves ivartalan szuka, nagyon barátságos, jól behivhato, csak kicsit még ugrálós, valamint csipked (főleg a kezünket, kezunkon a ruhát). Nem erősen csinálja, nem fáj, de próbálkozik folyamatosan. Ez nem is lenne olyan nagy gond, ha nem lenne egy másfél éves kisfiunk. Természetesen tanítjuk a gyereket is, hogy kell a kutyával bánni és nem is lennének egyedül együtt, de nyilván elkerülhetetlen, hogy találkozzanak, szeretnénk ha mindenki jól kijonne egymassal, főleg mert a kisfiunk nagyon szereti a kutyákat :) Le tudjuk vajon ebben a korban erről a csipkedesrol szoktatni, mi a tapasztalat? Tudjuk, terelő kutya vér van benne és hogy ez annál a munkánál szükséges, azt is tudjuk, hogy kell a munka és a testi/mentális fárasztás, van nagy kert, jarunk nagyokat setalni, kirándulni, aktívak vagyunk, sokat vagyunk kint, és kutyaiskola is tervben van. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is.

tegnap 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem le lehet róla nevelni, de tényleg következetesnek és határozottnak kell lenni, esetleg ha már néztetek ki kutyasulit náluk is rá lehet kérdezni mit javasolnak.

Ezzel nem meggyőzni akarlak titeket, mert nem minden kutya egyforma, de pl. az én kutyusom is csipked, egyáltalán nem fájdalmasan és csak velem csinálja ezt (engem nem zavar, hogy velem csinálja, szóval nem is tiltottam le soha). Ha ölbe veszem van hogy a fülem csípi meg, reggel első simogatásnál a kezemet, stb. Van egy óvodás korú gyerekem, egyszer próbálkozott be nála, mikor idekerült, nagyon határozottan le lett tolva érte, nála azóta sem próbálkozik, a többi családtagnál sem.

tegnap 23:40
 2/4 anonim válasza:
53%

Van stabil rutinotok a kutyatartásban (nevelés, nem csak tartás)?

Gyanítom, hogy nincs vagy csak kevés... Ahogy az előttem szóló is írta: "tényleg következetesnek és határozottnak...", amit rutin hiányában nehéz elsőre eltalálni.

1,5 éves gyermek + kevés tapasztalat mellett csak idő kérdése, hogy a gyermek biztonsága érdekében a kutya kárára lenne az örökbefogadás. Képzeld el a szitut, amikor odacsíp a gyerkőcnek, nálad meg bekapcsol az ösztönös védelem. A kutyusban a negatív visszacsatolás pedig a gyermekhez kapcsolódna...

Ebben az esetben talán szerencsésebb lenne, ha várnátok amíg a gyerkőc nagyobb lesz, esetleg kölyök kutyát fogadnátok be, amivel több eséllyel tudjátok a gyermek érdekeit szem előtt tartva nevelni az állatot.

Magam nem vagyok profi, de szeretem és érdekelnek a kutyák. Van rendes és rakoncátlanabb kutyusom is :)

ma 10:12
 3/4 anonim ***** válasza:
A kutyaiskolában segíteni fognak.
ma 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:
79%
Ugye tisztában vagy vele hogy TERELŐ kutya, akinek az osztoneben van a csipkedés? Másfél éves gyerek mellé, nulla tapasztalattal nem ajánlom, nézzétek inkább másik kutyát, tényleg a kölyköt ajánlom én is, ott nem lesznek nem várt meglepik, ami egy felnőtt kutyánál bőven benne van a pakliban (kiderul mennyi mindentől fél, valamire váratlanul agresszívan reagál múltbeli trauma miatt, rossz az idegrendszere mert valsz szaporítótol van stb)
ma 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!