Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Megmérgezték a kutyám,...

SOS! Megmérgezték a kutyám, egy doboz üres patkánymérget találtam az udvaron, valószínóleg megette a kutyám a doboz tartalmát. Mit tegyek? Megmenekülhet még? Állatorvos megmentheti?

Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 14:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mit mondott az orvos! Remélem minden rendben lesz.
2010. nov. 9. 15:32
 22/33 hell-ikon ***** válasza:

Jól tetted, hogy kihívtad az orvost, bár lehet, hogy jobb lett volna bevinni inkább hozzá.

Igaz a kutya állapotából úgyis ki fog derülni, hogy be kell-e vinni.

A patkányméreg pedig egy ritka alattomos dolog, nem jön ki azonnal a hatása (lévén a patkány ritka okos és tanulékony jószág), hanem csak órák esetleg nap(ok) múltán lesz rosszul a kutya.

S ahogy valaki említette előttem, véralvadásgátlót tartalmaz, ami nagyon csúnya véget tud egy életnek legyen az patkány vagy kutya.

Sokszor napokig, de van, hogy akár hetekig is szenved az állat mire végül elpusztul.

Lényegében elvérzik.

2010. nov. 9. 17:29
 23/33 hell-ikon ***** válasza:
Ja igen, elfelejtettem, állatorvos természetesen megmentheti főleg ha ideje korán odajut.:)
2010. nov. 9. 17:40
 24/33 anonim ***** válasza:
Na?????
2010. nov. 9. 23:26
 25/33 A kérdező kommentje:
Kapott K-vitamint. Ennyit tehetett az orvos,várnunk kell kb. 1 hétig. Ha jelentkeznek nála a mérgezési tünetek,akkor nemfogja túlélni. Ennyit mondott az állatorvos.
2010. nov. 10. 14:18
 26/33 A kérdező kommentje:
Imádkozzatok ti is hogy túlélje! :(
2010. nov. 10. 14:19
 27/33 hell-ikon ***** válasza:

Én szorítok, de nagyon.

Viszont ez a "ha megjelennek a tünetek biztos nem éli túl" megjegyzés azért... hm... egy picit túlzó...

Akkor is van rá esély, ha meg kapja a megfelelő kezelést bent az állatklinikán, hogy túlélje, de persze lényegesen kisebb, mint jelen pillanatban.

Az igaz, hogy háznál orvos akkor már nem fog tudni segíteni.

2010. nov. 10. 19:02
 28/33 anonim ***** válasza:

Na, az ilyen állatorvost ütném amig mozog.

Nézd ki a legközelebbi állatkórház elérhetőségeit neten, ha látod hogy van valami probléma akkor vidd oda. Infuzióval és véradással (nem kell sok, 1-2 deci) bármelyik kutya megmenthető.

2010. nov. 10. 21:13
 29/33 anonim ***** válasza:
Mekkora egy idióta orvost fogtál ki! Mi az, hogy akkor biztos nem éli túl?! Jesszusúristen!
2010. nov. 10. 21:20
 30/33 anonim ***** válasza:
Hogy van a kutyád?
2010. nov. 15. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!