Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Apukám előző kutyája sajnos...

Apukám előző kutyája sajnos elhunyt, és most olyan fajtát keresünk, ami megfelel a legtöbb kritériumnak, amit elvárnának. Tudnátok veszekedés nélkül ajánlani olyan fajtákat amik jók lehetnek az alábbi szempontok alapján? -->

Figyelt kérdés

- elsősorban jó házörzőt keresnek, aki élete árán is megóvja a családot ha olyan helyzet van.

- kerti kutyát keresnek, ami jól bírja a hideget, mert házba nem akarják beengedni (nyílván lesz kisház építve neki kintre)

- mivel van egy macska is kint, ezért jó lenne egy olyan fajta, ami összeszoktatható vele, de más macskákat, vakondokat, egeret stb nem enged be a ház területére.

- apukám tapasztalt állattartó, ezért nem csak kezdő állattartóknak szánt fajták jók neki

- ne legyen túl nagy mozgásigénye (a kert nem olyan hatalmas, napi 1x kiviszik sétálni, de ennyi elég legyen neki.)

- nagytestű legyen

- 1 emberhez kötődjön nagyon (ez valószínűleg apukám lesz), másokkal legyen bizalmatlanabb, távolságtartó, de akik néha idelátogatnak, vagy itt élnek azokkal szemben ne tanusítson agresszív viselkedést

- ne egyen nagyon-nagyon sokat

- ne igényeljen nagy törődést, ne kelljen fésülgetni naponta stb.

Tudom hogy a legtöbb fajta nem felel meg az összes elvárásnak, de azért próbálunk olyan fajtát választani, ami megfelelhet egy ilyen szituációhoz.

tegnap 12:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

Testőr. Nem kell fésülgetni.

Válasszatok nagytestűt.

(Apádhoz is ragaszkodni fog; tőle jön a fizetés)

Azt nem tudom, hogy mennyit esznek.

tegnap 14:09
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

Ilyen kutya nincs.

A nagytestű mérete miatt is sokat szik, meg azért is, mert télen-nyáron kint van, és kell az energia a szőrzet fél évenkénti megújítására, lecserélésére.

Nem utolsó sorban a kinti tartáshoz félhosszú, vagy hosszú szőrű fajtát kellene keresni, amelyek szőre ápolást igényel.

A temperamentum is nehéz kérdés, kísérletekkel bizonyították hogy a mai kutyák többsége nem igazán bátor, ugat, fenyeget ha idegen akar belépni a területre, de ha az határozottan megindul (természetesen védőfelszerelésbe öltözve zajlott a kísérlet), a legtöbb nagy testű kutya is meghátrál.

Mindezekkel együtt valamilyen pásztorkutya, ami leginkább megfelel a kritériumoknak, de sokat fog enni, és ápolást igényel a szörzete.

A komondorokat régen megnyírták nyár elején, őszre visszanőtt a bundájuk, de csak "macis" lett, nem loncsos, ápolatlan.

A kint tartott kuvasz, kaukázusi (stb) ősszel, és tavasszal vedlik,a tavaszi vedlés látványos, olyankor ápolásra szorul, mert a kutya sem szép olyankor, de a szétszóródott szőrcsomók a kertben sem mutatnak jól.

Illetve lenne még egy ötletem a terület védésre, kint tartott fajtára, a moszkvai őrkutya, de az ritka (és nem tudom mennyire drága)

tegnap 14:13
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
A legjobb válasz a 10-es. 🤣🤣🤣 Ezen olyan jót nevettem! Egyébként én is inkább egy riasztót ajánlanék.
tegnap 14:29
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
És gondolom hajlandóak vagytok több százezret egy normális tenyésztőnek kifizetni.
tegnap 14:38
 15/15 anonim ***** válasza:
80%

Nagytestű kutyával foglalkozni kell. SOKAT, iskolába vinni, hgoy ugyan ne tépjen már meg, csak mert csúnyán nézel rá, vagy "csaupán" egy rokon vagy nem a falkavezér.

Itt indul. Ti erre nem vagytok hajlandóak, szóval leginkább semmilyen kutyátok ne legyen.

ma 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!