Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Malinois kutya!?

Malinois kutya!?

Figyelt kérdés

Sziasztok, megbízható mali tenyésztők után érdeklődőm mert a közeljövőben tervezek egy kiskutyát. Minden nap tudnàk vele kb 1 órát foglalkozni és kutyasuliba is tudnám vinni hétvégente. késöbb majd Canicrossozni szeretnék vele.

Milyen tenyésztőtől érdemes ilyen kiskutyát venni és kb mennyibe kerül? (nyílván van elképzelésem de konkrét árat nem tudok)

jan. 28. 02:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Napi 1 órát foglalkozni vele?

Az fajtától függetlenül kevés.

Van néhány malinois tenyésztő Magyarországon, de nem sok, és az utóbbi időben valamiért egyre többen akarnak belga juhászkutyát, és eddig egyetlen fajtának sem tett jót, ha "divatba jött", illetve a túlkereslet miatt is, a tenyésztő megteheti, hogy szelektálja a vevőit, úgyis hosszú várólista van.

Nem biztos, hogy a közeljövőben lesz, ha lesz is malinoisod .

Mondjuk, azt, hogy a fentiek rád tartoznak, tenyésztőt keresel.

Tessék:

[link]

jan. 28. 02:58
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Így malinoist ne! Se neked, se a kutyának nem lesz jó, ezt garantálni lehet.
jan. 28. 06:23
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Engedd el... kár hogy divatkutya lett a mali.
jan. 28. 06:33
 4/15 Drotweiler válasza:
83%
A napi 1 óra a malinak ,sovány vigasz.A jó malinois itt Magyarországon sok pénzbe kerz.
jan. 28. 07:57
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Napi 1 óra kb. semmi egy malinak...

Ha mindenáron kutyát szeretnél, ilyen feltételekkel inkább valami pici szobakutyával próbálkozz.

jan. 28. 08:14
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Napi 1 óra a vicc kategória.
jan. 28. 08:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Jajj ne :D Vettek ismerőseim családi kutyának. Csak minimálisan foglalkoznak vele, úgy mint általában egy udvari kutyával. Voltak kutyaoviban vele, napi 2-3 rövid séta pórázon az utcán meg némi játék az udvaron. Kb féléves koráig egy nyugodt (amit elképzeltem egy malinak ahhoz képest nyugodt) cuki kutya volt. Aztán jött az igazi pörgősség. Hát...kezelhetetlen. A szerencséjük az, hogy nem agresszív. Az egy dolog, hogy volt egy szép udvaruk, ami már nincs. Mindent amit szét lehetett rágni apró 1 cm-s miszlikbe rágva szétterítette az udvaron. Tűzifa hasábok is szószerint fogpiszkáló méretre rágva, de az a mennyiség...nem is látszott a fű. Mostanra sivárság van, nincs virág, nincs dísz, nincs semmi, hogy ne tudjon rombolni. De ez egy dolog. Durván pörög mert nincs lefárasztva se mentálisan, se fizikailag. Nem áll meg, hogy rárakják a nyakörvet...dobnak neki egy nagyobb kutyakekszet és amíg lehajol érte meg rág egyet addig gyorsan nyakörv,póráz rá és amíg elmennek a kapuig, addig 6-10 alkalommal körbeszaladja, tekeri őket. Ajtó mindig kulcsra zárva mert tudja használni a kilincset és akarna bemenni a házba. Amikor ki vagy bemennek az ajtón, hogy ne szökjön be a lábuk mellett szintén kekszet dobálnak neki. Amikor megyek mindig bezárják a kennelbe, de csak addig ameddig be nem érek a házba, aztán ki is engedik mert ha bent hagyják elkezd ugatni és nem hagyja abba. Mikor kimegyek cigizni szintén. A kennelbe bezárás is az a procedúra mintha mennének sétálni...keksz, póráz mert amúgy szóra nem csinál semmit. Egyszer mondtam, hogy ne zárják be, na egy cigi 5 perc, nem kell ezért kínlódni. Na hát ő nem felugrált rám mint egy akármilyen neveletlen kutya hanem felugrál négy lábbal fejmagasságig előttem, aztán rám, aztán rágja a kezem, aztán ugrál :D Nagy nehezen forogva, hogy legyek neki háttal (csak hogy ne fejeljen meg) sikerült lehajolnom a labdájáért. Eldobtam, persze nem hozta vissza, várta, hogy kergessem. Nehezen magamhoz csalogattam és kértem tőle, némi hezitálás után ki is engedte venni a szájából de 3 mp,ennyi és vissza akart fogni rá a kezemmel együtt. Nem akart bántani, egyszerűen nincs megtanitva semmire, szeleburdi, labda -ráharapok. Egyszer még a pórázon akartam megsimogatni mert jött volna nagyon hozzám, annyira megörült, hogy én is oda akarok menni hozzá, hogy 4 lábbal ugrott rám :D Kb hastájékon dobbantott, fordult egyet és úgy vissza a földre. Nagyon aranyos, de már csak távolról nézegetem. Ez így élhetetlen. Nagyon sok foglalkozással egy csodálatos kutya lehetne. Sajnálom szegényt, hogy nincs élete. Annyira várná a foglalkozást, hogy történjen bármi akármi, annyira csillog a szeme (még..) és nem történik vele semmi.
jan. 28. 08:56
 8/15 anonim ***** válasza:
94%

Hú, ennyi "szakértelemmel" egyenlőre semmilyen kutyát ne akarj, kérdező. Bocs, nem bántás, de teljesen el vagy tévedve. Ahogy írták, egy törpekutyának elegendő kb az 1 óra foglalkozás. Ha nem foglalkozol vele, tisztára zakkant lesz a kutya. Egy kutya érkezésére fel kell készülni és nem csak a pórázra meg a tápra értem.

Javaslom előbb tájékozódj a kutyafajta igényeiről, gondozásáról, és mérlegelj, hogy HOSSZÚ TÁVON tudod-e biztosítani neki azokat. Nyaralást hogy oldanál meg egy kutyával? Ha beteg vagy van segítséged, aki leviszi sétálni? Kutyakakât össze fogod szedni utána az utcán? - és sorolhatnám az apróságnak vélt dolgokat. Esetleg nézd meg Cesar Millan sorozatot, hogy okulj.

jan. 28. 09:59
 9/15 anonim ***** válasza:
jan. 28. 10:41
 10/15 anonim ***** válasza:
89%
Nem mindegy hogy az az egy óra milyen minőségű foglalkozás. Ha csak sima sétát takar akkor szerintem se jó választás a mali, a canicross önmagában az ő igényeit nem fogja kielégíteni, ahogy a heti egy alap kutyasulis foglalkozás sem. Ez egy "normális" kutyának is csak az alap. A mali extra kategória.
jan. 28. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!