Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie-t meg lehet...

Border collie-t meg lehet tanítani, hogy idegenhez ne menjen oda és ne fogadjon el ételt?

Figyelt kérdés

Van egy 6 hónapos border collienk, aki bent alszik és nappal is sokat van bent. Ha elmegyünk dolgozni, vagy valahova itthonról, akkor az udvaron van. Néhány napja megfigyeltük, hogy az egyik közelben lakó idejött a kapunkhoz és a kerítés lècei között átyúlva simogatta a kutyát. A kamerát visszanèzve láttuk, hogy ez nem először történt meg ... És nem is ő volt a egyetlen aki ezt csinálta. A kutya mèg kölyök és persze nagyon barátságos..

Jelenleg is épp járunk vele kutyasuliba, de a fajtáját tekintve nem tudom mennyire lehet nála ezt a túlzóan barátságos tulajdonságát kicsit visszavenni.. vagy ez idővel változhat?

Termèszetesen akit rajta kaptunk ezen a simogatáson megkèrtük, hogy ne csinálja, de nem tudunk mindig itt lenni. Így akár rossz szandèkkal is jöhet valaki és adhat neki esetleg mèrgezett ètelt, vagy el is viheti valahogy a kutyát...

Kinti kennelre is gondoltunk, amiben addig el lehetne amíg nem vagyunk itt.

#Border collie kölyök #Kintről simogatás
jan. 27. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Mindent meg lehet, 6 hónaposan még nagyon szeleburdi, nekünk is BC van. Idővel, de alapból szinte mindegyik imádja az embereket.
jan. 27. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
Csípős paprikás kajával kínálja meg minden idegen a tréning során, a gazda pedig jutalomfalattal. Ezt sokszor el kell játszani és sose adjon jutalomfalatot idegen, csakis a gazda.
jan. 27. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem vagy otthon, akkor sehogy. Erról csak úgy lehet lenevelni, ha jó hosszú időn át mindig, 100-ból 100 alkalommal ott vagy, amikor ilyen történik. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor old meg azt, hogy ne legyen lehetősége az embereknek benyúlkálni. Teljesen zárt kerítés vagy a kutya elzárása.
jan. 27. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ezt a legnehezebb megtanítani egy kutyának. Sok munka, hosszú idő. Függ a korától is. De persze, nem lehetetlen. :)
jan. 28. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:
17%
A #2-es lepontozása mutatja csak igazán, hogy ide mennyi laikus jár, profi meg szinte alig.
jan. 28. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó, az én kutyám minden gond nélkül megeszi a csípős paprikát, csípős paprika krémes dolgokat stb. És jó pár ilyen kutya van még.

Amelyik meg nem eszi meg, az 1 alkalom után megtanulja szagról felismerni, hogy miben van csípős paprika és miben nincs. Egyébként is ilyet csak laikus javasol.

jan. 28. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
17%
Munkakutyákat képeznek ezzel a módszerrel. És nem "legnehezebb megtanítani", hanem már az elsők között ott van. Hetek alatt megtanulja. De hát beszélhet itt az ember, itt csak annyit értenek belőle, hogy júúúj csípős, mit kínzom én szegény állatot..... A kérdezőnek azt tudom javasolni, hogy menjen el egy munkakutyákkal is foglalkozó szakember, ott fog jó módszereket kapni.
jan. 28. 22:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Oktatóval beszélni fogunk. Egyelőre akit megkérdeztünk a kinti kennelt javasolta arra az időre amíg nem vagyunk vele otthon.

jan. 29. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!