Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt a kutyám...

Miért csinálja ezt a kutyám mióta hazajöttem?

Figyelt kérdés

Sajnos egy darabig 2-3 hónapra külföldi munkát vállaltam és addig anyum van a kutyámmal. (Addig is együtt laktunk, ugyanitt szóval nem nagy változás a kutyának)

Az este jöttem haza és azóta folyamatosan megpróbál lefogni és párosodást imitáló mozdulatokat végez…

Régebb nem csinálta ezt csak max tavasszal 1-2 alkalommal, ritkán.

Jelenleg folyton le kell nyomnom magamról és rászólnom.

Mi lehet az oka és a legjobb megoldás erre ?

Anyum azt mondja vele sose csinál ilyet.

27n

jan. 18. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
23%

Ivartalanítás.

Fél, hogy elveszít. Ő is igényli a stabilitást, biztonságot, nemcsak a gyerek.

jan. 18. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
44%
Dominálni akar. Nem voltál otthon, változott a rangsor, anyukád a főnök és a második helyért versenyzik veled. Ez is lehet egy ok pl
jan. 18. 09:48
 3/7 anonim válasza:
81%
Ahogy nő, egyre jobban van rá igénye neki is. Amíg az ismerősöm nem ivartalaníttatta, addig az övé a párnákat “kezelgette” :D Tényleg fontos lenne ivartalanítani. Jobb lenne minél előbb, mert olyat is ismerek akihez egy ivaros kutya került és mielőtt vitte volna ivartalaníttatni felcsinált egy másik kutyát. :/
jan. 25. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Domináns a kutyád,és ledominál.

A dominanciára való hajlam NEM szűnik meg ivartalanítással!

Valamint semmi köze a viselkedésnek a szexuális vágyhoz. Semmi.

Nem voltál otthon,most otthon vagy. Ledominál. Ezt nem csak letiltanod kell,hanem el is kell érned,hogy a kutyád a rangsorban maga felett állónak tartson!

Hátára fordítani próbáltad? Milyen fajta?

jan. 26. 22:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Én kimennék vele az udvarra, 2-3 órát rászánnék,és elintézném a dolgot egyszer és mindenkorra.

Egyszerűen csak menj felé. Folyamatosan. Ne hagyd leülni,felugrani,játszani, amíg le nem fekszik a hátára,és meg nem adja magát. Ha valahol leül,addig lépsz felé,míg fel nem áll újra, és el nem indul. A végén a kutya kifekszik,mutatja a hasát. Akkor kell abbahagyni. És megtartani a csendes, nyugodt hangulatot végig! Nem szabad hangos szóval raszólni,nem szabad ijesztgetni. Csak csendesen,határozottan menni felé.

Nőként több ivaros,domináns kannal végigcsináltam. Csak kitartás kérdése.

Extrém esetben, ha dominálni merészelne, nyakára teszed a kezed,és a fejét lenyomod a földre. Határozottan de természetesen óvatosan,nehogy megsérüljön. Kózben szóban közlöd vele határozott hangon,hogy ezt sürgősen felejtse el!

Folytatva a mozdulatot, le is kell fektetni abban a pillanatban, és megvárni,míg nyugodtan fekszik. Addig tartod folyamatosan a kezeddel a kutyát egyforma erővel.

Ha megnyugodott,akkor elengeded a kezeddel, és engedelmessègi feladatokat kérsz tőle. Ül, fekszik, helyben marad, amit csak tud a kutya.

Nem kell túlzásba vinni, nem az a cél!

Akkor kell abbahagyni,amikor még tökéletesen csinálja!! Ez fontos. Néhány feladat csak.

Én így 12 éves koromtól elbántam egyedül, kislányként ivaros, domináns kanokkal. Segítségem.nem volt, szüleim, testvérem nem kutyáztak.

De bármi kellett, ha csak rossz helyen feküdtek le, nekem szólt a család, és 1 szavamra hallgattak mindig!

Pedig volt,hogy egyszerre nem is 1 kanom volt,hanem 2. Ivarosan.

Hang nélkül sétáltam velük a kertvarosi részen a sok kerítés mögött acsarkpdó,soha meg nem sétáltatott kutya előtt. Mert tudtak viselkedni a kutyáim. Ha bementem az egyikkel a központba, a zebra előtt leült. Szóval jó volt velük az élet,de ez napi 3-4 óra foglalkozás volt minden egyes nap. Hóban,fagyban,esőben. Ezt akarják manapság az ivartalanítással megspórolni sokan. Nem fog menni. Nevelés nélkül nem.

Azt elismerem,hogy nem mindegyik kan igényel ennyire határozott bánásmódot. De nekem kijutottak az extrémebb esetek. Ez 30 év tapasztalata. 12 éves koromtól 42 éves koromig kutyáztam.

Sajnos most nincs lehetőségem rá.

Manapság divat mindenre is az ivartalanítást ajanlani. Sajnos,NEVELNI senki sem akar! Pedig anélkül nem megy.

Nem kapsz kész kutyát. Neked kell kivívnod a tiszteletet.

Ja,és ehhez az kell, hogy ne félj a saját kutyádtól. Sokan félnek amúgy... a sajátjuktól is..Ezt megfigyeltem.

Nem mindegy,milyen fajtát vesz az ember. Olyat kell venni,amelyikkel minden pillanatban elbánik!

jan. 26. 23:02
 6/7 anonim válasza:

5-ös, nagyon hasznos dolgokat írtál! :) Én azt hittem, hogy azért lehet ez a probléma, mert ivaros. Ma is tanultam valamit :D Mondjuk nem is vagyok “szakértő”, csak egy egyszerű szerető gazdi a sok közül. :D

(3-as vagyok)

jan. 26. 23:38
 7/7 anonim ***** válasza:

6os!

Én nem vagyok olyan, mint a többi ember, nő. Persze van férjem, gyerekem, de én állatok kózt nőttem fel, meg a szőlődombon a nagyapámmal.

Nincs facebookom, nincs semmi ilyesmim. A lányom autista, valószínűleg nem véletlenül. Tőlem örökölte,ez 100%.

Mindig jobban elvoltam az állatokkal,mint az emberekkel. Sokkal jobban megértem őket.

Én ebben nőttem fel, kisvárosban laktam és anyám elismert óvónő volt. Szóval nem putri szint.

De kutya mellett tanultam meg járni.

0-42 éves koromig állatok vettek körül folyamatosan. Minden rezdülésüket érzem.

És tudom,hogy manapság sokan nem értenek egyet azzal, amit írtam, ahogy én csináltam. Állatkínzásnak gondolnak már egy gazda általi ledominálást is.

Pedig hosszú távon ez csak így működik, ha átveszed az irányítást. Máshogy nem.

Nem sokat ér (magában) az ivartalanítás, ha ráugat séta közben pl a kutya a másikra,és a gazda nem tudja,vagy meg sem próbálja leállítani. Mert nem is tudja,hogy kell.

Vagy amit a kérdező ír, hogy hágja a kutya. Ilyet nem lehet megengedni.

Hány kisméretű kutyát láttam én ma is, míg elmentem a gyerekkel levegőzni, tacskók, bichonok, yorkie-k, csivavák. És ugranak össze vicsorogva. A gazdák rájuk se szólnak. Még csak be se húzzák a flexit.

De azzal tud dicsekedni,hogy ivartalan a kutya. Sokat ér vele...

Normális bőr póráz, amit rövidre fogsz, ha épp neveled a kutyát, a legjobb. Testközelben van a kutya, jobban tud a gazda is reagálni.

Én hosszú (7 méter+) pórázzal csak süket-vak öreg kutyát sétaltattam. Amúgy semmi értelme. Elvész a kapocs a kutyával,ha túl hosszú a póráz. Alkalmas helyen meg úgyis elengeded. Alkalmas= biztonságos.

jan. 27. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!