Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nincsenek betiltva a...

Miért nincsenek betiltva a harci kutyák Magyarországon?

Figyelt kérdés

A kutyámat megtámadta egy bull terrier. Ráakaszkodott a torkàra és nem akarta elengedni. Szerencsére nem lett baja, mert a kutyámat megvédte a sörénye, de a gazdája alig tudta leszedni a kutyáját a kutyám torkáról (fojtással…). Miért nincsenek ezek a nagyon veszélyes harci kutyák betiltva?

Egyébként tudom, hogy ezek aranyos és jófej kutyák, de az mégsem járja, hogy kutya “veszekedés” esetén simán megölnek akár nagytestű kutyákat is…

jan. 11. 22:55
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:
40. Értem. Tehát ha valaki gépfegyverrel rádlő az utcán, de eltéveszti, akkor nincs semmi probléma, hiszen nem talàlt el. Igaz?
jan. 13. 10:47
 42/58 anonim ***** válasza:
26%
Még mindig nem értem. Fogalmad sincs, hogy milyen fajta volt, de tuti, hogy "harcikutya". Még a harcikutya-specifikus viselkedésformáit is felismered, de a fajtáját azt nem. Na, hagyjuk!
jan. 13. 11:10
 43/58 anonim ***** válasza:
16%
Mi köze ennek a lőfegyverhez. Nem akarta megharapni csak lefogta.
jan. 13. 12:01
 44/58 A kérdező kommentje:

Nem "lefogta", hanem ráharapott a torka (helyett a torkát védő bundára) és húzta kifele, ki akarta tépni a torkát! Én meg húztam visszafelé a turkán a bőrt, a kezemmel, hogy nehogy egyszerűen kitépje az egész bőrével együtt. Csak azért nem harapta el a kutyám torkát, mert történetesen egy nagybundás kutya, és nem egy vizsla vagy valami más vékonyszőrű.

43. "Mi köze ennek a lőfegyverhez". -- ha az analógia fogalmát se érted, akkor tényleg nehéz lesz egy ilyen komoly témáról beszélgetnünk.

jan. 13. 12:03
 45/58 A kérdező kommentje:

42. "Fogalmad sincs, hogy milyen fajta volt, de tuti, hogy "harcikutya"." -- igen, pontosan, tutti, hogy harcikutya. Kinézetre is, és a harcmodorában is -- márpedig itt pontosan a genetikailag is determináló harcmodorról beszélgetünk, ti. hogy egy kutya arra van genetilailag determinálva, hogy elkapja a másik kutya akármijét (szerencsétlen esetben a torkát), összezárjon az állkapcsa és azt ne engedje el semmi esetre sem. Aki ezt tagadja, az nyilvánvalóan csak egy ócska troll, hiszen az ilyen kutyák létezése egyszerűen tényállás.

Az, hogy egy ilyen nagy kavalkádban nekiállok-e elemezgetni egy harcikutya pontos fajtáját, az LOL. Komolyan nem emlékszem, milyen fajta harci kutya volt. Ez nem von le semmit annak az információnak az értékéből, hogy (1) ez egy valamilyen pitbullhoz hasonló harci kutya volt (2) a harcmodor / viselkedés amit kifogásolok, ott volt.

Még egyszer: nem a "hülye gazdákat" szídtam mint itt fentek egyesek; nem egy konkrét kutyatámadás miatt "hisztizek", amint valami troll fentebb vélelmezte. Hanem általában véve nem értem, hogy miközben a világ országainak egy jelentős részében szabályozva van az ilyen különösen veszélyes kutyák tartása, itthon nem hogy nincs szabályozva, de a fenti troll kommentekből úgy látom, hogy még az intellektuális érettség sincs meg az ilyen kutyák tartására.

jan. 13. 12:08
 46/58 A kérdező kommentje:

És még egyszer a fenti trollok értetlensége miatt.

(1) Teljesen mindegy, hogy az adott kutyatámadás – hála Istennek – végül sérülés nélkül ért véget. Véget érhetett volna sokkal rosszabbul is.

(2) A téma szempontjából teljesen mindegy, hogy milyen körülmények között jött létre a kutyabalhé. Van fent pár áldozathibáztató komment, "minek ment oda" stb. => Pontosan azért vannak szabályozva normálisabb országokban a veszélyes kutyák tartása, mert nem zárható ki, hogy egy másik kutya, vagy ember vagy gyerek odamegy. Az olyan kutyákat, amelyek szocializációja annyira nem megoldott, hogy random megölik, ha egy kutya (vagy gyerek stb.) odamegy hozzájuk, az nem való civilizált környezetbe.

jan. 13. 12:12
 47/58 anonim ***** válasza:
0%

"Nem teszem teljesen hiteltelenné, mert akinek van kutyája és tud olvasni, az tudja, miről beszélek, csak a trollok kötözködnek."

az miért kötözködés, azt azt mondjuk nem tudod miről beszélsz? Be akarsz tiltani valamit amiről fogalmad sincs. Nincs olyan hogy harcikutya. Vannak kutyák amiket pl viadalokban használnak, de ez az volt? Ha nem, akkor nem az. A Bullterrier nem harcikutya. Ráadásul nem tudod mi volt, lehet se Bull, se Pit, hanem tök más, talán Stafford... És igen, ha egy ilyen kutya ölni akar öl, nem csak bundát harap, ha akarja átharapja úgy is, és NEM SZEDI LE SENKI csak mikor már a másik nem mozog. És tartom hogy 0 provokációval egy kutya se fog támadni egy békés állatra csak úgy. Akkor se ha kattos. De várom a lepontozást azoktól akiknek semmi fogalma sincs a kutyákról sem a viselkedésükről.

jan. 13. 16:25
 48/58 anonim ***** válasza:
100%

"És tartom hogy 0 provokációval egy kutya se fog támadni egy békés állatra csak úgy."

Mint már egy előző hozzászólásomban említettem, séta közben, hátulról rontott ránk egy bull kinézetű kutya (nehogy ebbe is beleköss) és elkapta a pórázon levő kutyám hátsó lábát, a comb résznél. A támadó kutyával nem volt semmiféle konfliktus előtte, nem is láttuk, a semmiből termett elő és rárabolt a kutyámra. Oldalba rúgtam, akkor elengedte és ráfeküdtem a kutyámra, hogy ne tudja elérni. Engem szerencsére nem támadott meg, többen odajöttek segíteni és így a kutya eloldalgott.

Második alkalommal a támadó kutya (szintén bull kinézetű), a gazdája kezéből rántotta ki a pórázt, sprintelt felénk 50 métert és támadó állásba helyezkedve akart nekirontani a kutyámnak, mire odaért a tulaj és elrángatta tőlünk a kutyát. Elmondása szerint "néha csak úgy bekattan a kisebb kutyákra". Egyik esetben sem volt szó semmiféle provokációról, a fenti mondatod téged minősít, mint "hozzáértőt", a lepontozást természetesen megkaptad.

jan. 13. 17:05
 49/58 anonim ***** válasza:
77%

"És tartom hogy 0 provokációval egy kutya se fog támadni egy békés állatra csak úgy."

Azért ezt gondold át újra.

jan. 13. 18:39
 50/58 anonim ***** válasza:
71%
Nekem eddig konfliktusom kutyasétáltatás közben vagy kutyafuttatón saját kutyával csakis bull típusúval volt (a többségük pitbull vagy pitbull keverék volt). Mások meséltek eseteket más fajtákról, de náluk is többségben voltak a bull típusúakkal történő afférok.
jan. 14. 07:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!