Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha házőrzés és személyvédelem...

Ha házőrzés és személyvédelem a feladat, akkor a kaukázusi juhászt vagy a kuvaszt érdemes választani?

Figyelt kérdés
Azért ez a két kutya, mert jelenleg ebből a két fajtából lenne lehetőségem kölyökkutyát szerezni. Alapvetően a kertben lenne a kutya, de nem jelentene problémát, ha néha vagy akár rendszeresen bejönne a házba. És tudom, hogy a kamera jobb, mint egy kutya, de mindig is volt kutyánk és lesz is. A személyvédelemről pedig csak annyit, hogy rendszeresen járok sétálni és főleg ilyenkor télen szoktak lenni érdekes figurák az utcán, akiket lehet, hogy eleve elrettentene egy kau vagy kuvasz kaliberű kutya, vagy ha mégsem, akkor meg tudna védeni.
dec. 26. 02:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Ennyire fáj az igazság, amit a #10-es írt, hogy le kell pontozni? Komolyan ennyire fáj?
dec. 26. 15:18
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

11, Mert sokan nem felelős állattartók, és nem is érdekli őket az állat igényeinek az ismerete.

Árulkodó, hogy egy kamera rendszerhez hasonlítják az állatot 🤦🏼‍♂️

Én vidéken nevelkedtem, és láttam ezeket a kutyákat az erdőben felakasztva, meg így-úgy elintézve, és nem a helyi etnikum, hanem a saját gazdája által. Meg ismerek olyanokat, akik maradandó sérülésekkel élnek egy ilyen találka után.

Mindnek kéne a Godzilla otthonra, de aztán meg vannak lepve, hogy nem plüssállat amikor úgy lenne kényelmes.

dec. 26. 15:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Mindkét fajta veszélyes lehet, ha tapasztalatlan gazdához kerül. Egyiket sem javaslom.

Nekem dán dog kutyám volt. Kiváló személyvédelemre, vagyis akkora, hogy senki sem mer rádtámadni, és az udvarba se megy be. Egyáltalán nem ugatós, ok nélkül nem pofázik. Viszont: kifejezetten családi kutya, rajong a gazdiért, de a család többi tagjának is szót fogad. Az enyém bolondult a gyerekért, idegen kisgyerekkel is egyből kedves. Türelmes, nem agresszív, imád játszani. A sok foglalkozást igényli, tanulékony, de készülj fel rá, hogy olyan, mintha lenne még egy gyereked. Időben, energiában, szeretetben. Kajában inkább két kamasszal számolj. :)

Kamaszkorban igényli a következetes nevelést, keménynek kell lenni, de ezt szerintem a legtöbb kutyával így van.

A szőre rövid, különös gondozást nem igényel, nem lepi be a lakást.

Viszont: horkol. Hangosan.

Sajnos a kutyám már az örök kutyasétáltatón kergeti a lepkéket, és most nem alkalmasak a körülmények a kutyatartásra, de örök rajongója vagyok a fajtának.

Ja, még valami: az én kutyám a gyerekeken kívül a kistestű kutyákért is odavolt, egyből ment játszani. Amit az ismeretlen gazdik és kiskutyák nem fogadtak mindig szívesen. De a szomszéd tacsija többet volt nàlunk, mint otthon, még sétálni is jött velünk. (A tacskó meg közismerten szökős fajta.)

dec. 26. 17:20
 14/15 anonim ***** válasza:
6%
Vegyél egy kau-kuvasz párost, az verhetetlen lesz. Az igaz hogy komoly betörő lerendezi a kutyát, de cigány besurranók és társaik ellen tökéletesek.
dec. 26. 17:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk három komondor van. Családdal, gyerekekkel, jószággal barátságosak. Idegent már messziről észreveszik, védik a területüket. Akiket mi engedünk be, azokat nem bántják, de a sarkukban vannak és szemmel tartják. Bírják a forró nyarat és a jeges hideget. Kajaigényük harmadakkora, mint egy hasonló méretű masztiffnak, kb. annyit esznek mint egy német juhász, nyáron még kevesebbet is.
dec. 27. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!