Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan akinek eredményesen...

Van olyan akinek eredményesen sikerült már leszoktatni a kutyát a baromfi gyilkolásról?

Figyelt kérdés
Az előző kutyám sose bántotta őket, pedig vizsla volt és nem is kiskorában kerültek ide a tyúkok. A mostani kutyám (8honapos mentett keverék) egyikről a másikra 2 baromfimat is kinyírta, átugorva a majdnem 2 m magas kerítést. Konkrétan leszarta a dorgálást, ugyanúgy beugrott, majd reggel is bent volt náluk (azóta ideiglenesen elkerültek a tyúkok innen). Villany pásztor segíthet? Nagyon el vagyok keseredve, nem merem így visszahozni a tyúkokat! Attól rettegek bármit is csinálok a kerítésnek, bejut...

ma 15:06
 1/3 anonim ***** válasza:
33%
Igen, nagyapám és a karikása megoldotta.
ma 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:
60%

Igen. De nem dorgálás kell, pláne nem utólag, hanem letiltás pontosan akkor és ott amikor elkezd vadászni, majd utána munka azon, hogy ignorálja őket.

A villanypásztor is segíthet, igen. Vagy a láthatatlan kerítés. De a nevelés is elég lenne.

ma 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, bármiről le tudom szoktatni. Macskákról is. De csak konkrét macskákról, mert nincs annyi macskám, hogy a macskát mint állatfajt megértse, így csak az adott macskákat nem üldözi, hanem elviseli, hogy hozzádörgölőzzenek, néha ő is bolhássza őket a fogával. Ez foxikeverék, az előző drótszőrű foxi volt. A mostani kb. 7 hónapos korában került hozzám.

Egy titka van a dolognak: hogy hallgasson rád a kutya. Könyörgéssel nem lehet semmire se menni. Nálam az alap a "nem szabad", amit megért, ez bármire alkalmazható. Ha ezt hallja, akkor abbahagyja azt, amit éppen csinál. A nyitva hagyott kapun is ezért nem megy ki, akkor se, ha én épp nem vagyok látható.

Az előző kutya idejében voltak tyúkok, amiket szeretett elkapni, de bevittem hozzájuk, és mikor izgatottan vadász üzemmódba kapcsolt, akkor rászóltam, hogy nem szabad. Ha továbbra se higgadt le, hanem a tyúkokat fixírozta mereven, akkor elkaptam a grabancát, és megrántottam, hogy rám figyeljen. Ezt kell rendszeresen ismételni, hogy beviszed, és ha vadászni akar, akkor rászólsz. Egy idő után már egyáltalán nem fogják érdekelni a tyúkok.

De ez csak akkor működik, ha alapból is hallgat rád, anélkül is, hogy ijedt hangon kiabálnál vele.

(A kutyanevelésnek anno az lett a következménye, hogy a kutya jól elvolt a tyúkokkal, bent lehetett hagyni köztük. De aztán jöttek új tyúkok, akik nem tudták, hogy a kutya veszélyes, és elkezdték csipkedni. A kutya meg tudta, hogy nem szabad visszaharapni, így egy idő után félni kezdett a tyúkoktól, mert azok meg elszemtelenedtek, és minden rosszindulat nélkül, csak kíváncsiságból belecsipkedtek a csillogó orrába meg kilógó nyelvébe, hátha valami ehető dolog.)

ma 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!