Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha 4 hónaposan kerül hozzám a...

Ha 4 hónaposan kerül hozzám a kölyök kutya az mennyire késő?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy pont 8 és 16 hetes kora között van a legfontosabb időszak szocializálásara, tanításra amiből én teljesen kimaradok.

dec. 16. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
19%

Fajtafüggő is. Az enyémet pl. 4,5 hónaposan kaptam, addig csak hagyták magára a falkában, nekem ez későn lett.

Makacs, őnfejű kiszámíthatatlan antiszociális kutya lett, aki mindenkit hülyének néz, de amúgy meg rohadt okos.

Nekem mindent hagy, ha az érdeke úgy tarja, akkor a finomért mindent megtesz, de ha préda van a közelben, teljesen rakattan, és nem lehet mit kezdeni vele. Ezért még 7 évesen is csak pórázon lehet, mert ha megindul behívhatatlan.

A kutyaiskolában sem tudtak somindent kezdeni vele, eleinte meg akarták magyarázni, hogy "süket", de kiderült, hogy alkalmisüket. Ha másra kondentrál, akkor azt annyira intenzíven teszi, hogy hiába tapsikolt mégétte az oktató, a füle sem rezdült.

De szerintem ez extrém eset, más fajtáknál, más egyedeknél nem kell hogy így legyen.

dec. 16. 12:27
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Az én mentett kutyáim teljesen jól szocializálódtak úgy, hogy az egyik 3 a másik pedig 5 évig “vadon” élt nulla szocializációval
dec. 16. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Mikor őszinteségi rohamom van, azt szoktam mondani a kevésbé tapasztalt leendő kutyatartóknak (akikről tudom, hogy nem fogják belerakni a rengeteg időt-energiát(-pénzt), hogy megfelelően alapozzák a kutyát), hogy azért jó a 8 hetes kölyök, mert páholyból nézhetik majd ahogy elromlik. :)

Egyik kutyámat 9-10 hónaposan szedték össze egy erdős területről és vitték be a menhelyre, két éves kora körül pedig örökbefogadtam. Szuper gyorsan beilleszkedett, szobatisztaság kb azonnal megvolt, egyszer futott el egy macska után, de még útközben meggondolta magát az üvöltözésemre. Póráz nélkül sétáltatható, nem megy el vadak után és a többi szabályt is betartja. Vannak persze "stikkjei" is, de eddig a többi 8 hetesen elhozott kutyáimnak is voltak.

Szerintem fontosabb, hogy "mit hoz a felmenőktől".

dec. 16. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
A 4 hónapos kor már picit késő. A legideálisabb kor a 3 hónap, addigra az anyja mindent megtanított, amit kell, de még nagyon fogékony az új dolgokra. Persze ez fajta és egyedfüggő, azért a menhelyről visznek ki több éves kutyákat is.
dec. 16. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

16 hetesen került hozzám a kutyám. Se a kötődésével, se a taníthatóságával nincs probléma. Nagyon bújós, szeret velünk lenni, nem magánakvaló. Mikor elhoztam még két tesója ott volt, így velük volt. Jó a szocializációja is, más kutyások is mindig megállapítják milyen érdeklődő.

Szerintem nálunk még előny is volt kezdő kutyásként, eleve már minden oltása megvolt, mire elhoztuk, másrészt hamarabb szobatiszta is lett, mivel egyből lehetett vinni sétálni (meg egy kutya kb. annyi időt bírja tartani, ahány hónapos, azaz egy nyolchetes kutyával kb. 2 óránként célszerű lemenni, nálunk ez eleve 3-4 óráról indult. Apróságnak tűnik, de mikor naponta csinálod nagyon nem mindegy, főleg eleinte, mikor nem is tudja mit kellene csinálnia, így egy-egy eü séta lehet akár laza egyórás is😅). Plusz mivel megvolt minden oltása egyből mehetett közösségbe is.

dec. 16. 17:15
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
12 hetes kora előtt el se kéne hozni....
dec. 16. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Több felnőtt korban örökbefogadott kutyám volt és volt olyan, aki sokkal több odafigyelést, következetességet, türelmet és kitartást igényelt, de ők is nevelhetőek voltak és nagyon szépen megtanultak mindent. 4 hónaposan nem vagy lekésve semmiről.
dec. 17. 05:11
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen jó a 4 hónapos kor. Nem késel le semmiről.
dec. 17. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!