Nem múlik az álvemhesség?
Kistestű kutyám az első tüzelés után álvemhes lett. Az első jelnél voltunk orvosnál, akkor még azt mondta nem kell rá gyógyszer, mivel nincs még teje. Sajnos múlt hét végén észrevettem, hogy megjött a teje, hétfőn egyből hívtam az orvost, írt fel gyógyszert (Galastop oldat), aznap el is kezdtem neki adni (csak fél adagot kapott, azt mondták mivel előfordul hányás két részletben adjam inkább). Kedden már teljes adagot kapott, ma van a szedés 5. teljes napja. A gyógyszert 4-6 napig kell adni elvileg, gondolom ennyi idő alatt hatnia is kellene. Sajnos még mindig van teje a kutyámnak, bár kissé kevésbé vannak megduzzadva az emlői.
A kajaadagját az orvos javaslatára csökkentettem a héten, a simogatást igyekeztünk minimalizálni, mindent elvettünk tőle, amit dugdosni-dajkálni tudna.
A hangulata kedden-szerdán rosszabb volt, a csökkentett adag kaját is alig akarta megenni, de tegnap és ma már az étvágya visszatért, a kedve is jobb.
Az orvos annyit mondott, hogy ha lejár a hat nap hívjam vissza, ha nincs teje nincs tennivaló. Arra nem tért ki mi van, ha nem áll el a teje. Ebben az esetben mit várhatok, mi lesz a következő lépés?
Szeretnénk majd ivartalanníttatni, de csak egyéves kora után.
Köszönöm, akkor még éppen belefér ez. Nagyon aggódom érte. Mindenképp lesz ivartalanítva, főleg így, mert tudom, hogy ez innentől minden tüzelésnél visszatérhet az álvemhesség is, ha már egyszer megjelent.
Úgy terveztem, hogy jövőre elkezdek vele kiállításokra járni, de most már úgy vagyok vele, hogy inkább elvetem ezt.:/
A hogyan továbbról megkérdezem az állatorvost, mivel kb. februárban esedékes az újabb tüzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!