Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennél,mi a helyes ilyenko...

Mit tennél,mi a helyes ilyenkor (nem jogi, inkább erkölcsi szinten)?

Figyelt kérdés

Elmégy valakihez, akinél (nem tudtál róla) nagyon rossz körülmények közt tartanak egy fajtajellegű kölyköt. Ketrecben,.dobozban,szűk helyen. Látod,hogy valószínűleg ez a te hegyi beszéded ellenére sem fog változni, a kölyökre kínkeserves élet vár.

Viszont felajánlja az emberke,hogy megveheted a kölyköt, mikor rákérdezel a dolgokra.

Megvennéd csak azért,hogy megmentsd?

Vagy azt tartanád szem előtt, hogy szaporítónak/állatkínzónak nem adsz pénzt?

Tegyük fel,hogy nincs más kutya,csak az az 1 kölyök.

Mert az ismerősöm megvette. Hogy helyesen tette-e?

Ha ennek az egy kölyöknek az érdekeit nézem,biztosan.

Ha a hosszú távú következményeket,akkor már nem vagyok olyan biztos ebben.

ma 08:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Az eset megtörtént mostanában, viszont a kérdés inkább elméleti.
ma 08:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Helyesen tette. Én is megvettem volna.

Inkább azt kéne valahogy elérni, hogy több kölyköt ne "tenyésszen" az a fazon.

ma 08:31
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen. Sajnos nem tudom, honnan van a kutyus. Csak találkoztam az ismerősömmel és ő mondta el,honnan van a kiskutya.

Elképesztő amúgy... akkor minek a kölyök,ha így tartja?

Normális ember egy 8-10 hetes kölyköt a legnagyobb kényelemben helyezi el,hisz még baba az a csepp állat.

ma 08:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Viszont ha nincs másik kutya az jót jelent, akkor nem is biztos hogy szaporító, hanem vette a kölyköt valakitől csak aztán szarul tartotta, és nem volt olyan fontos sem neki, mivel eladta az ismerősödnek. Reméljük rájött hogy a kutyázás nem az ő terepe.
ma 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos itt egyetlen jo megoldas lenne, ha fel lehetne jelenteni az illetot es valoban lenne kovetkezmenye annak, amit csinal.

Persze fel lehet jelenteni, de nagyreszt ebbol semmi nem lesz.

Ha volt nala egy kolyok, majd lesz tobb is, mivel jo penz van benne.

ma 08:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Megvennéd csak azért,hogy megmentsd? Megvenném. Aztán elmondanám neki, hogy ilyet soha többet ne, mert ez büntetendő.

Ebben az esetben nem feltétlenül látom az ösztönzést, mivel nem fog keresni a kölykön, csak továbbadja, mint bármilyen más megunt tárgyat.

ma 08:56
 7/8 anonim válasza:
100%

Megvenném, hogy megmentsem, vagy, ha nem igazán tudnék vállalni egy kutyát, akkor felhívnék valami állatmentő szervezetet, és megkérdezném, hogy tudnak e valamit tenni a kölyök érdekében.

Az illető állattartónak nem szólnék, mert szerintem aki ilyet megtesz, azon nem lehet változtatni, és lehet, hogy még ki is nyírná szegényt mielőtt kiérnek az állatmentők. Inkább intézkedjenek ők szakszerűen...

ma 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom sok pénzt nem kérhetett érte, szóval én is így cselekedtem volna.
ma 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!