Szerintetek a kutyák az autókat, járműveket egy másik lénynek hiszik, vagy tudják, hogy ezek emberek által vezérelt gépek?
Biztos, hogy nem élőlénynek gondolják, ám az is biztos, hogy nem tudják felfogni, hogy azt a valamit mi működtetjük.
Mondjuk a fűnyírót, porszívót, nálam csak akkor ugatják, ha használom. Szóval tuti, hogy nem egy másik lénynek gondolják.
Érdekes kérdés, kiváncsi vagyok a többiek véleményére.
hogy valaki meg tudjon különböztetni élő és nem élő dolgot, ahhoz jóval összetettebb gondolkodás szükségeltetne, mint ami egy kutyának van.
ehhez ugyanis ismerni, érteni, és használni kell olyan fogalmakat, mint: élő, kutya, ember, gép,, öntudattal rendelkező indudvíduum.
ehhez pedig arra lenne szükség, hogy a kutya is öntudattal rendelkező személyiség legyen. mert ugyebár ez olyan mind a windowsok, csak lefelé kompatibilis egymással, felfelé nem.
egy kutya nem így működik. csak az ember működik így. a kutya nem filozofál ilyen kérdéseken.
előző előtti vagyok (13:10). azért ugatják meg a hangos, kisebb-nagyobb sebességgel haladó dolgokat, mert ilyen életbe lép a vadászösztön.
tehát: ha valami hangot ad, és megy, azt üldözni kell. én görkorizom, az ugyan nem jár hanggal, de rendszeresen megugatnak a kutyák, sőt, a biciklisekre és képesek ráugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!