Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csau csau kutyával tapasztalatok?

Csau csau kutyával tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Milyen a viselkedése? Mennyire játékos, aktív, barátságos kutya? Ki(k)nek ajánlanád?

dec. 1. 19:33
 1/4 anonim ***** válasza:
36%
Szép nagy maci. Nem mamlasz, csak türelmes. Jó természetű.
dec. 1. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
95%

Nem egy egyszerű kutya. Önálló, az átlagnál kevésbé játékos, makacs. Viszont baromi hűséges, kifejezetten egygazdás, az idegeneket nem kedveli. Na meg szép is.

Konrad Lorenz nagy szerelmese volt a fajtának, ajánlom az ember és kutya című könyvét, abban sok szó esik a csaukról.

dec. 1. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
"Mennyire játékos, aktív, barátságos?" kis túlzással semennyire. Nem értem az embereket, komolyan, 2 kattintás és ezernyi cikket, leírást dob ki a net ha még életedben semmit nem hallottál, olvastál róla. De akkor meg miért akarsz ilyet? A csau egy nehéz kutya, az egyik legősibb kutyafajta, templom- és személyvédelemre és vadászatra is használták, ennek megfelelően egy önálló, makacs, sem emberekkel, sem állatokkal nem barátságos fajta. Erősen territoriális, mai városi körülmények közé nem ajánlott, ha mégis akkor korai szocializálódás és kemény kezű (nem aggresszív!) nevelése elengedhetetlen, de így sem lesz egy kedves bújós családi kutya. Azon kevés fajta egyike, amelyet nem szeretek, pedig kutyabarát vagyok, van is kutyánk, de neki már nem nagyon van létjogosultsága, eredeti "szakmájában" nem használják, családi-kanapé kutyának sem való, én szépnek sem látom, sok a macera vele, beteges (nyomott orr), bőre-szőre is problémás lehet. :(
dec. 3. 13:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Ismerek egyet.Szimba.

Hát....szép..Aranyos? Nem.

Barátkozik? Nem.Makacs.Egy gazdás.

Az Akitam barátságosabb nála.

dec. 10. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!