Szerbiai határon 9 hetes kutyust hogy lehet átvinni?
Figyelt kérdés
December 21-edikén megyünk szabadkára a lagotto kutyusunkért. A tenyésztő ad útlevelet (meglesznek az oltásai amik meglehetnek egy 9 hetes kutyának, chippel és törzskönyvel adja) Amikor mentünk kiválasztani a kutyát nagyon komolynak tűnt a határ, benéztek a csomagtartóba stb.. Amikor átmegyünk a határon dugjuk el a kutyát valahogy, vagy ha van útlevele átengednek? Kicsit félek, hogy vissza fordítanak.. Ha valakinek van tapasztalata akkor írja le kérlek, tanácsokat is várok. Köszönöm
Nem fogod tudni behozni. A szerbektől ráadásul a meglévő veszettségi oltás mellé titer vizsgálat is kell.
nov. 30. 14:04
12/46 anonim válasza:
A hülyeség már ott tart, hogy ha mogorván nézel egy légyre, már állatmínzás.
Se ki ne értsen félfe, de a kutyák csakis azért léteznek, mert mi emberek használi akarjuk. Képmutató és álszent másképpen beállítani.
Ütni-verni stb. persze nem helyes (a törvényektől függetlenül), de használni igen.
Mellénykét adni rá, kosárkában tartani szobába tárva, pórázon vezetni... ez egyik sem kínzás?
Egy farkas vágyna a mandalló mellè?
nov. 30. 14:33
13/46 anonim válasza:
9 hetes kutyanak ervenyes utlevele, amivel beengednek az orszagba, nem lehet, mert kell hozza chip es veszettseg elleni oltas. Raadasul 21 naposnak kell lennie az oltasnak, akkor lehet utazni.
A chipnel azt nem is tudom mikor fogja megkapni oszinten szolva, de az elso veszettseg elleni oltast 12 hetesen kapjak, szoval elotte ervenyes utlevele nem lehet.
nov. 30. 14:46
14/46 anonim válasza:
Reméljük, elkapnak a határnál.
nov. 30. 14:50
15/46 anonim válasza:
A 12.-et nem ide szántam, bocs!
nov. 30. 16:16
16/46 anonim válasza:
Nem egységes az Eu-s szabályozás a kérdésben. Az EU tagállamai rendelkezhetnek arról, hogy engedélyezik-e a 12 hetesnél fiatalabb és veszettség elleni védőoltással nem rendelkező, illetve a 12-16 hetes korban lévő (még nem érvényes) oltással rendelkező kölyökkutyák behozatalát. Néhány ország ezt engedi pl. Ausztriába és Csehországba. Magyarország viszont nem engedi. Ha a határon a kutyussal elkapnak, akkor nem fogja senki elaltatni hanem karanténbe kerül, aminek a díját fizetned kell, illetve ha már magkapta a veszettség elleni védőoltást a kutya, akkor vért vesznek a kutyától és megnézik a veszettség elleni titer értékét. Ha megfelelő, eléri az 5,1-et akkor kiadják a kutyát a karanténból. Ezek súlyos összegekbe kerülnek, a kutyának szociális szempontból az izolált hetek nagyon nem előnyösek. Nem hogy elősegíted a kutya szocializációját hanem elrontod a folyamatot. A szerb tenyésztő is jót mondott mert van olyan ország ahova legálisan lehet vinni az ilyen fiatal kutyát útlevéllel, van ahová nem. Repülővel tudnád utaztatni a kutyát ha cseh vagy osztrák ismerőst be tudsz vonni, hogy ő a vevő. Ha ilyen ismerősöd nincs, akkor inkább várd ki hogy megkapja az oltást és kialakuljon a veszettség elleni védettsége az állatnak.
nov. 30. 16:50
17/46 anonim válasza:
Írd már le kérlek a kennel nevét, kérdező, nagyon kiváncsi lennék. A kutyám tesói 16 hetesen mentek külföldre, veszettség elleni oltás után 21+ nappal, így az enyém is akkor került hozzám a tenyésztőtől (közte és egy másik között választott a külföldi tenyésztő, aki előbb foglalta a kutyát, így enyém lett az, aki maradt). Semmi probléma nincs a kutyám szocializációjával, senki meg nem mondaná, hogy nem 8 hetesen került hozzám. Ha a tenyésztő ezzel ijesztget ott már baj van, bár szerintem amúgy is van itt gond.
nov. 30. 17:18
18/46 anonim válasza:
Próbáld a hercegszántói határat... ott sokszor az útlevelet sem kérik. De amúgy ja, nem csak sima veszettségi oltás kell ha Szerbiából jössz, hanem az a kb. 30 ezres veszettségi vizsgálat is (pontos nevét nem tudom). De amúgy ez vámosfüggő, de hercegszántói határon annyira nem szokta őket érdekelni.
nov. 30. 17:33
19/46 anonim válasza:
#18-as vagyok.
Persze nem legálisan, legálisan nem hozhatnád át sehogy se jelenleg. Lehet a vámost nem érdekli, lehet igen, legálisan nyilván nem szabadna.
nov. 30. 17:35
20/46 anonim válasza:
"9hetes kutyának lehet útlevele, csak a veszettseg elleni oltas nem lesz benne"
Sztem te összekevered az oltási könyvvel. Útlevele csak olyan kutyának lehet, amelyik rendelkezik veszettség elleni oltással és chippel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!