Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergiás a kutyám?

Allergiás a kutyám?

Figyelt kérdés

Egy hete másik tápot eszik (betegség miatt), és azóta sokat nyalja erőteljesen a mancsait - eddig csak néha, finoman, közben a szemeit is törli, és erős popcorn illata van a tappancsainak - ez eddig is volt, de alig érezhetően.

Véletlen egybeesés lenne, vagy allergia? A kakiját egyelőre nem tudom figyelembe venni, mert hétfőn múlt el a hasmenés, utána tökéletes volt, de ma megint lágyabb.

nov. 6. 21:40
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Az előbb kakált ma harmadjára.

Egyre lágyabbat.

nov. 6. 21:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg. Eddig mit evett, most mit eszik?
nov. 7. 09:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Tegnap óta látom, hogy egyre többet vakarózik.

Eddig N&D tápot evett, most Calibra gyógytápot.

nov. 7. 10:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát ez nem segít, konkrét terméktípus kéne...
nov. 7. 10:52
 5/11 A kérdező kommentje:

N&D mini fajtának való, gabonamentes, bárány-sütőtök-áfonya íz

Calibra Veterinary Diet Dog Gastrointestinal & Pancreas

nov. 7. 10:56
 6/11 anonim ***** válasza:

1 hét alatt váltunk tápot, így csináltad? A tápváltás okozhat allergiás fellobbanást. Előtte volt allergiával problémátok? Mi az a betegség, ami miatt gyógytápot kell ennie?

Megnéztem a gyógytápot összetételét, allergiás kutyának semmiképp nem adnám, meg amúgy sem mondjuk... Nagyon sok minden okozhat az összetevők között allergiás reakciót.

De több infó kellene, mert amit leírtál kevés.

nov. 7. 12:29
 7/11 A kérdező kommentje:

24 órás koplaltatás után a gyógytápot kellett neki adnom. Hányás miatt voltunk orvosnál, sárga hányás, tápot is és a végén a vizet is kihányta már.

Előtte nem volt problémánk.

nov. 7. 12:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Hipoallergén táptól nincs baja, de az orvos most ezt a fajtát mondta, mert ez van gyomorproblémára.
nov. 7. 12:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Az új tápban van csirkezsír és csirkemáj, a régiben nem volt. Mindenképpen megkeresném ezzel az orvost (kutyával együtt, nem-e valami tök más van a háttérben még pluszban), nézzen rá, esetleg ajánljon egy csirkementes gyógytápot.
nov. 7. 14:04
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Emiatt nem váltottam volna tápot. A tápváltás tökre kitudja billenteni a kutyák emésztését. Ez a koplalónap és utána az új kaja, ez a tápról barfra váltásnál a bevált szokás, tápváltás mindig 1 hét alatt történik, ezt jegyezd meg. Mikor az én kutyámnak bélgyulladása volt, lágy széklet + hányás, akkor diétáztattam. Jó mócsingosra főzött rizst kapott kis párolt hússal. Pár nap alatt jól is volt és folytattuk tovább a tápot. Eszembe nem jutott emiatt tápot váltani.
nov. 7. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!