Miért igényli ennyire a foglalkozást a kutyám mostanság?
Van egy keverék ivartalanított kan kutyám. Január óta van velem kb 1 év 7 hónapos. Menhelyről hoztuk.
Alapjában sokat foglalkozunk vele. Reggel este 15-20 perc
Azonkívül 1óra minimum! Aktív labdázás + gyakorlás. Van,hogy fél órát otthon még trükköket gyakorlunk. Egész sokat tud. Kutyasuliba is sokszor megemlítik,hogy látszik foglalkozva van vele:)
Lényeg
Eddig mindig ha hazajöttünk pihi volt. Főleg (pl ma) apukámnál voltunk és rengeteget rohant! Ugyanez ha suliban vagyunk,de egyszerűen nem fekszik el otthon, mint régen. És mostanság már nem fekszik át a napot, hanem folyamatosan jön, bámul,ugrál... vagy ha éppen a kanapén ülök folyamat leül a lábamhoz és simit kér. Ez olyan 4hete kezdődött el. Ha elmegyünk otthonról délután egy 10percet ugat... utána abbahagyja.
Reggel este ilyen baj nincs ,akkor tudja hogy dolgozni megyünk,de délután csinálja a fesztivát.
Szóval kicsit olyan, mintha több törődés igényelne az elmúlt hetekben. Honnan jöhetett ez neki? Miért?
Fura, hogy másfél évesen jött ez neki... Eszembe jut többféle magyarázat is, de lehet mind hülyeség:
- pl. valami olyat eszik, amit nem kéne, ami pörgeti... oda kell figyelni, mi megy le a torkán egy nap, senki se etesse titokba hülyeséggel
- arra van szüksége, kirobbanó formában vezesse le az energiát, nem fut eleget
- lehet nem is fizikai, de valami szellemi lefárasztást igényel, ebben az esetben valami olyan kéne minél több nap egy héten, amihez sokat kell használnia a fejét, hogy megoldja
- lehet csak mert megjött az ősz, azért
- lehet ha nem ivartalanított, hogy valami szexuális oka van
#4 Félre értés ne essék, csak nekem fura, hisz amíg a futiban vagyunk 4gazdi is haza megy már mire mi is.
Egyébként nem fizikailag akar lefárasztást szerintem mert ha még játszunk húzóköteket direkt úgy hogy ugráljon akkor még 5-10perc és liheg/kifárad ( napi fárasztás után)
Lehet tavasszal még nem volt teljesen feloldódva, aztán jött a forró nyár, most meg végre itt a jó idő-kutya nézőpontból-.
Eddig az összes kutyám 10-12 éves koráig kb végtelenségig tudott sétálni, a mostaniak meg edzés után is 1-2 órával szinte teljesen fel vannak töltve, így én megtanítottam őket, hogy itthon pihenés van és igyekszem következetesen tartani is ezt a szabályt. Természetesen emellett megkapják a néhány órás foglalkozásukat is naponta, szerintem így fair.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!