Mi a véleményetek a Cavalier King Charles spániel kutyáról? Tökéletes választás lakásba?
Nekünk már a második van, de egyiknek sincs/sem volt idegrendszeri problémája. Még idegrendszeri problémával küzdő Cavalierrel nem is találkoztam, de még csak nem is hallottam ilyenről mástól. Vannak hibái a fajtának, de ilyenről nem tudok.
A problémái a szokásos rövid orrú kutya problémák. Nem olyan vészes, mint a bulldogoknál, vagy a mopsznál, de azért jelen van. Nehezen hűti magát a rövid orra miatt és megterhelés hatására nehezebben veszi a levegőt. Nem ajánlom hosszú túrázásra, vagy nagy melegbe. Ezen kívül hajlamos még elhízásra, ami szívproblémákhoz vezethet. A fülére is figyelni kell.
Én nem támogatom a lakásban való kutyatartást, de ha már választani kéne, akkor a Cavalier megfelelő lehet. Nagyon nyugott, simulékony, alkalmazkodó fajta (a legtöbb spánielfajtával ellentétben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!