Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Cavalier...

Mi a véleményetek a Cavalier King Charles spániel kutyáról? Tökéletes választás lakásba?

Figyelt kérdés

ma 17:15
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Szakmai válaszom.: Majd mind idegrendszeri problémákkal küzd. SOHA ne vegyél!
ma 17:32
 2/5 anonim válasza:
55%
A spánielek nagyon pörgős fajták, lakásba szerintem semmiképpen sem!
ma 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:
35%
Semmi
ma 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Nekünk már a második van, de egyiknek sincs/sem volt idegrendszeri problémája. Még idegrendszeri problémával küzdő Cavalierrel nem is találkoztam, de még csak nem is hallottam ilyenről mástól. Vannak hibái a fajtának, de ilyenről nem tudok.

A problémái a szokásos rövid orrú kutya problémák. Nem olyan vészes, mint a bulldogoknál, vagy a mopsznál, de azért jelen van. Nehezen hűti magát a rövid orra miatt és megterhelés hatására nehezebben veszi a levegőt. Nem ajánlom hosszú túrázásra, vagy nagy melegbe. Ezen kívül hajlamos még elhízásra, ami szívproblémákhoz vezethet. A fülére is figyelni kell.

Én nem támogatom a lakásban való kutyatartást, de ha már választani kéne, akkor a Cavalier megfelelő lehet. Nagyon nyugott, simulékony, alkalmazkodó fajta (a legtöbb spánielfajtával ellentétben).

ma 18:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon barátságosak, és nem ugatós fajta. Szerintem teljesen társasház barát választásebből a szempontból. Viszont gyakori betegségük a szívbillentyű és a gerincvelő probléma ami miatt meggondolandó.
ma 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!