Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hagy meg a kutyám 3...

Senior Séf kérdése:

Miért hagy meg a kutyám 3 szem tápot?

Figyelt kérdés
+40 éve kutyázok. Ez a mostani németjuci (mind az volt) akármilyen és akármennyi tápot kap, 3 szemet mindig meghagy. Ma váltás volt, másik fajta tápot próbálunk. A tegnapi fajta 3 szem maradék eltűnt, most az új fajtából hagyott. Nem zavar, csak nem tudom elképzelni,milyen megfontolás alapján teszi ezt. (6 éves kan)
okt. 31. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
autista
okt. 31. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Tartalékol, bár elég értelmetlen mértékben. Én mondjuk nem 40 éve kutyázom, de nem is tegnap óta, nálam pl. konstans kint van a kutyának egy teli tál táp, amikor úgy érzi, hogy éhes, eszik annyit, amennyire szüksége van.
okt. 31. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a macskám szokott meghagyni minden adag nedves kajából pár falatot, amit később szinte mindig elfogyaszt.
okt. 31. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Enyém is hagy 1-2-3 szemet 😊

Pomi, 3 éves kan, mindig van előtte táp.

okt. 31. 17:37
 5/7 anonim válasza:
17%

Beírtam az egész kérdésed a Chatgpt-be, mert kíváncsi voltam a válaszra. Ezt írta: "Nagyon érdekes viselkedés, amit leírsz! Gyakran az ilyen jelenségek mögött valamilyen rutin, megszokás vagy akár ösztönös magatartás állhat. Többféle elképzelés létezik arról, hogy miért hagyhat meg egy kutya néhány szemet a tálban, különösen, ha következetesen ugyanaz a mennyiség:

Területi ösztön: Néhány kutya természetéből fakadóan mindig tartalékol egy kis ételt. Ez lehet az ő "biztonsági tartaléka", amit ösztönösen meghagy, mintha szüksége lenne egy kis tartalékra.

Kondicionálás vagy szokás: Lehetséges, hogy egyszer kialakult egy minta – például egy adott etetés alkalmával hasonló mennyiséget hagyott meg, és most már megszokásból folytatja ezt. A kutyák gyakran ragaszkodnak a rutinhoz, és talán már „érzi”, hogy valamiért így „kell” ennie.

Dominancia vagy jelölés: Egyes szakértők szerint bizonyos kutyák azért hagynak meg egy kis ételt, hogy kifejezzék a biztonságérzetüket, mintha azt sugallnák, hogy annyira biztosak az élelmezésükben, hogy nem szükséges mindent megenniük.

Érdeklődés fenntartása: Van, aki szerint ez csupán egyéni ízlés, ahol a kutya egyszerűen érdekesnek találja, hogy egy kis „maradékot” mindig hagy.

Mivel nálad ez több németjuhásznál is előfordult, lehet, hogy fajtajellegzetesség vagy egyedi szokás alakult ki, amit az egyes kutyák átvettek, esetleg az érzékeny, rendszerező természetükből fakadóan.

Mindenesetre figyelemreméltó, és érdekes, hogy mindig pontosan három szemet hagy meg."

okt. 31. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is meghagy pár szem tápot a kutyám. Később eszi meg.
okt. 31. 18:28
 7/7 anonim ***** válasza:
42%
#5 kösz, a Kérdező is be tudta volna pötyögni, ha egy AI "véleményére" kíváncsi. Nesze semmi, fogd meg jól, ráadásul félreértette azt, ami világosan le van írva.
okt. 31. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!