Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen telhetetlen a kutyám?

Miért ilyen telhetetlen a kutyám?

Figyelt kérdés
Két vizslánk van, egy szuka és egy kan. Ha kapnak enni ott kell maradnom a szukával (ő a kisebb), mert a nagy állandóan eltúrja onnan és enné a kajáját, miután az övét megette. Meg amikor több csontot kapnak, akkor a kan állandóan azt is elveszi tőle és azzal rohangál. Ilyenkor nem nagyon szeretem elvenni tőle, mert félek hogy megharap. Meg ha el is veszem a csontot utána rögtön visszaszerzi. Amúgy jó kutya, nincsen vele semmi komoly probléma.

okt. 31. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ösztön
okt. 31. 10:23
 2/4 anonim válasza:
65%
Én kölyökkora óta tanitottam a kutyámnak hogy mi az ővé,tiéd volt a varázsszó,ha valami leesett azt se ette meg... leraktam neki a vacsoráját.. ahhoz se érhetett hozzá míg nem mondtam(bordeaux-i dog)kutyák amugy mindig feszegetik a határokat,képbe kell lenni mindig
okt. 31. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Normális viselkedés a kutyaféle ragadozóknál, hogy ha ételhez tud jutni, akkor azt megszerzi magának. Amit pedig nem tud mindjárt megenni, azt elássa, hogy raktározza szűkösebb időkre. Ahogy ez első írja, ez ösztön. Nyilván az erősebb kutya, a rangsorban előbb álló fogja elsősorban mutatni ezt a viselkedést úgy, hogy akár a másiktól is elveszi. Én az ilyesmit (szintén két kutyám van) fiatal kor óta tiltottam, mint ahogy tanítottam a másik válaszoló által írtat is, hogy engedélyre egyenek (ez egyben önkontroll feladat, nagyon hasznos), és olyan sincs, hogy ne merjem elvenni tőle attól félve, hogy megharap... max attól félek, hogy kajaféltésében megpróbálja egyben lenyelni (a fiatalabbik ilyen).

A ti esetetekben, ha nem tudod máshogy megoldani - úgy tűnik, nem tudsz domináns lenni a kan kutyával szemben - megoldás lehet ha pl. két külön helyen kapnak rágnivalót, ahol a kan nem fér hozzá a szukáéhoz. De jó lenne a dominancia viszonyodat is rendezni a kutyával, amihez kutyaiskolát, hozzáértő oktatót (esetleg házhoz járó kutyakiképzőt) tudok ajánlani.

okt. 31. 10:56
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
100%

"Ilyenkor nem nagyon szeretem elvenni tőle, mert félek hogy megharap."

Régen rossz, ha nem te vagy a falkavezér.

nov. 1. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!