Miért ilyen telhetetlen a kutyám?
Normális viselkedés a kutyaféle ragadozóknál, hogy ha ételhez tud jutni, akkor azt megszerzi magának. Amit pedig nem tud mindjárt megenni, azt elássa, hogy raktározza szűkösebb időkre. Ahogy ez első írja, ez ösztön. Nyilván az erősebb kutya, a rangsorban előbb álló fogja elsősorban mutatni ezt a viselkedést úgy, hogy akár a másiktól is elveszi. Én az ilyesmit (szintén két kutyám van) fiatal kor óta tiltottam, mint ahogy tanítottam a másik válaszoló által írtat is, hogy engedélyre egyenek (ez egyben önkontroll feladat, nagyon hasznos), és olyan sincs, hogy ne merjem elvenni tőle attól félve, hogy megharap... max attól félek, hogy kajaféltésében megpróbálja egyben lenyelni (a fiatalabbik ilyen).
A ti esetetekben, ha nem tudod máshogy megoldani - úgy tűnik, nem tudsz domináns lenni a kan kutyával szemben - megoldás lehet ha pl. két külön helyen kapnak rágnivalót, ahol a kan nem fér hozzá a szukáéhoz. De jó lenne a dominancia viszonyodat is rendezni a kutyával, amihez kutyaiskolát, hozzáértő oktatót (esetleg házhoz járó kutyakiképzőt) tudok ajánlani.
"Ilyenkor nem nagyon szeretem elvenni tőle, mert félek hogy megharap."
Régen rossz, ha nem te vagy a falkavezér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!