Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Apám nagy kutyájának a lábába...

Apám nagy kutyájának a lábába tüske ment,de nem érdekli majd rendbe jön. Mondtuk vigye dokihoz,de nem akarja mert sajnálja rá a pénzt. Mi nekünk meg nincs pénzünk az orvoslására. Mi lehet tenni?

Figyelt kérdés
okt. 4. 16:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Az állat elhanyagolása, szenvedésének tűrése is bűncselekmény az állatvédelmi jogszabályok szerint. Praktikus észjárással pedig, minél előbb viszitek, annál kevesebbe kerül.
okt. 4. 16:09
 2/18 anonim ***** válasza:
59%
Mert annyira elfertőződött neki, vagy mi? Mert ha nem, akkor kiszeditek, lefertőtlenítitek és kész. Én se megyek orvoshoz, ha tüskébe lépek. Azért ez miatt még nem kell szerintem orvoshoz vinni, persze valószínűleg apád akkor se vinné orvoshoz, ha nagyobb baja lenne, és azért ez nem jó, dehát reméljük nem lesz magyobb baja.
okt. 4. 16:10
 3/18 anonim válasza:
95%

Ki kell szedni a tüskét, csipesszel, esetleg kis lapos fogóval, ha már gyulladt vagy gennyes a seb, betadine folyadékkal kezeljétek le.

Én ezért tartom meg mindig a lejárt szav. idejű autós elsősegély csomagokat, állatnak sebeit ellátni jó.

okt. 4. 16:22
 4/18 A kérdező kommentje:

1-s.

Ha okoskodás helyet olvasnál is,akkor látnád hogy nekünk nincs erre pénzünk na meg nem is az Apámmal élünk,hanem külön,és kocsink sincs.

Saját kutyáink vannak,épp elég azokra költenünk ha bajuk van.

Apámnak van olyan ismerőse kivel el tudná vitetni a dokihoz de mint írtam nem érdekli.

A kutyát is haza hozatta valakivel 4-5 hónapja mikor még kölyök volt.

okt. 4. 16:22
 5/18 A kérdező kommentje:

3-s.

Kösz a tanácsot,de odakap a kutya mikor hozzányúlunk a lábához.

Száj kosár meg nincs a háznál,és apámat ismerve nem is lesz mert fog ilyenekre pénzt szánni.

Bezzeg 40000 Ft nem sajnált a kutyáért,meg a 700-800 Ft kutyakonzervekért,de többi őt nem érdekli.

Majd rendbe jön a lába a kutyának.

Csak szerencsétlen pára már közel 2 hete szenved.

Orvos meg nem jön ki házhoz,na meg aztán hiába is jönne mikor nem akar a fater ilyenre áldozni.

okt. 4. 16:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
3. Kössétek be a pofáját, hogy ne harapjon, közben beszéljetek hozzá nyugodtan, és próbáljátok meg kiszedni.
okt. 4. 16:57
 7/18 A kérdező kommentje:

6-s.

Én fájdalom csillapító gyógyszert adtam neki,és részemről ennyi.

Ha fateromat nem érdekli,akkor én sem tudok többet ez ügyben csinálni.

Egyedül segítség nélkül nem lehet ezt kivitelezni.

És az apámat nem érdekli.

okt. 4. 17:11
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

De nem értem, ha ennyire nem érdekel a kutya, akkor minek írtad ki a kérdést? Csak azt hajtogatod, hogy apádat nem érdekli, apádat nem érdekli... Közbe meg mintha ránk lennél megsértődve, amiért próbálunk segíteni.

okt. 4. 17:42
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fájdalomcsillapítót adtál? A kutya (mint minden faj) biokémiailag különbözik az embertől, ami neked jó elképzelhető, hogy neki mérgező. Pont ezért nem illik állatorvosi jóváhagyás nélkül emberi gyógyszert adni kutyának.

Egyébként szerintem a tüske kivétele simán meg van 10 ezer forint alatt orvosnál, ha ennyi pénz nincs félrerakva állattól függetlenül, akkor magadat sem tudod eltartani.

Egyébként merre lakik a kutya? Hátha lenne önkéntes aki tud segíteni eljuttatni az orvoshoz vagy valami.

okt. 4. 18:26
 10/18 A kérdező kommentje:

Emberi fájdalom csillapítót adtam neki,mert effektíve nincs a környéken állatgyógyszertár.

Nem is tudom magam eltartani jól látod,az anyám ad ha tud erre arra mert nincs munkahelyem,se szakmám.

Bár rokkantként nem is tudok vállalni semmit sem,nem vagyok leszázalékolva mert nincsen semmim sem hozzá így segélyt sem kaphatok.

Mondtam az Apámnak ne hozzon magának kutyát mert az felelősséggel jár + sok pénzel.

Hát a süket falnak,nem hallgatott rám.

Egyedül él és fosik,pedig ha valaki ilyen szándékkal menne az udvarába a kutya nem lesz akadály.

okt. 4. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!