Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért szeretik annyira a...

Miért szeretik annyira a kutyák a “csibészkedést”?

Figyelt kérdés
Jack Russellem van. Ha labdázunk, botozunk, a 3. dobás után leszarja... az agilyt pályák ugyanez, megy két kört, ráun. De a csibészkedés, pólóval vagy csak a kezemmel, bármeddig elbohóckodik.

okt. 3. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Biztos az ösztöneiben van ez a rángatás, cibálás, (már ha ezt érted csibészkedés alatt). Próbáld meg vele a pullert, imádni fogja!
okt. 3. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Lehet a mozgása ezen dolgoknak jobban érdeklik, mint az eldobott tárgy ami rövid időn belül megáll
okt. 3. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Egyrészt a kutyák olyanok, mint a gyerekek. Soha nem nőnek fel igazán.

Másrészt ő igazából veled akar játszani, tehát el tudom képzelni hogy a pólóval meg a kezeddel való bolondkodást sokkal jobban éli, mint az apportírozást.

Harmadrészt az apportírozás kapcsán lehet hogy nem ment át neki megfelelően hogy amikor eldobod azt a valamit, akkor neki igenis az a kis feladata, hogy visszahozza. Nem opció, meg majd ha kedve van. És lehet hogy ezért nem érdekli, mert nem feladatként tekint rá hanem lehetőségként.

Negyedrészt én olyan kutyát még nem láttam, aki az agility pályán egyedül, magától megy és csinálja a feladatokat, fárasztja magát, ha elront valamint akkor újra próbálja, etc.:D Szerintem ezt ne várd tőle.

okt. 3. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Tacskónk van, egyáltalán nem szeret labda után futni. Egyszer-kétszer még visszahozza, utána le se tojja. Mikor még volt mellette másik kutyánk, az a másik nagyon szeretett labdázni. A tacskó akkor is csak a nagyobb másik kutyát üldözte, a labda nem érdekelte.

Ilyen típus. A kutyák sem egyformák.

okt. 3. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Terrier. Az ösztöneiben jobban benne van a tépkedés, mint az apportírozás.
okt. 3. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt imitálja, amire szelektálva lett a fajta. Vegyél zsinóros labdákat, huzikat és ebből fel lehet építeni a labdázást is, meg a motivációt az agilityre.
okt. 4. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!