Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pulival elkezdhetek más...

Pulival elkezdhetek más sportot/munkát mint a terelés, vagy inkább akkor olyan kutyát válasszak amelyik nem terelőkutya?

Figyelt kérdés

Sokat sétálnék vele és rengeteget foglalkoznék vele. Kinti-benti kutya lenne, de kb. 1000 négyzetméteres, jól körbekerített telken is szabadon mozoghatna, úgy tervezem hogy lenne kutya ajtó… Ezt csak ezért írom, mert olvastam hogy van egy olyan igény bennük hogy egy viszonylag nagyobb területet levédjenek. S míg a legtöbb fajtát hidegen hagyja a nagy telek, főleg az inger kell nekik, addig a nagytestű pásztorkutyák és a kisebb testű terelőkutyák azt is szeretik ha van mit őrizni.

Rengeteg mindenre szeretném tanítani, kb. mint egy border colliet vagy ausztrál juhászkutyát szoktak, csak természetesen nincsenek akkor elvárásaim.

Viszont tereltetni nem szeretném, hanem más kutyás “munkát” választanék, ami ugyan szellemileg és fizikálisan is fárasztaná, de nem tudom hogy maradna e benne így valami kielégítetlen ösztön. Mert ha igen, akkor lehet másfajta kutyát kéne választanom, amihez jobban illik az a munka/sport, csak ezidáig a puli tetszik a legjobban mint fajta.

szept. 12. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

A puli egy valóságos svájci bicska.

[link]

szept. 12. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Persze, bármit sportolhatsz vele amire ő is nyitott. És a puli sokmnindenre nyitott. :) A lényeg hogy foglalkoztasd.
szept. 12. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:
32%

Elvileg jók a kutyás sportok többségére, mégis én olyan kis motiválatlanokat láttam eddig egy DD-s puli kivételével.

Ilyen célokkal ránézhetnél az uszkárra is (őket is lehet zsinórozni, ha emiatt a fajta).

szept. 12. 16:08
 4/6 anonim válasza:
16%
Jó takarítást utána.
szept. 12. 19:56
 5/6 Senior Séf ***** válasza:
86%
Jó választás.
szept. 13. 15:19
 6/6 anonim válasza:
17%

A puli nem való lakásba/házba.

Kutyabejáróval sem. Iszonyatosan mocskolja a szőrét és minden mást is, a mocskos szőre pedig elkezd nemezesedni egy idő után.

A fürdetés/kozmetika pedig alapvetően nem való egy ilyen kutyának.

El kell dönteni, hogy hobbi kutya kell, vagy munka-kutya, és annak megfelelő fajtát kell választani, és a tartási körülményeket is ahhoz kell igazítani.

A kutya nem játékszer csak azért, mert a játékosság megvan mindegyikben.

szept. 13. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!