Miért hívják ki sokan az állatorvost (házhoz), ahelyett, hogy ők mennének a rendelőbe?
Most nem azokra gondolok, akiktől messze van a rendelő és nincs autójuk, mert abban az esetben még érthető.
De nekem egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy ne rendelőbe vigyem a kutyát, mert itthon nem tudok olyan steril körülményeket biztosítani, nincsenek orvosi berendezések, műszerek. Nem sok mindent tud csinálni az állatorvos.
Nem kötekedésből kérdezem, csak érdekel, mi ennek az oka. Esetleg szocializálatlanok ezek a kutyák és nem lehet pórázra venni őket?
Csak én ebben azt nem értem soha, hogy a kihívott orvosnak röntgen és ultrahang szeme van? Nyilván nincs, nem tudja normálisan megvizsgálni. Ilyenkor szokott az lenni, hogy felír valami szélespektrumú antibiotikumot, aztán ha nem segít akkor egy másik fajtát, ha az se, akkor egy harmadikat, stb. Ehhez meg igazából nem kell orvos, találgatni bárki tud.
De normálisan diagnózis nélkül nem tud kezelést sem javasolni.
Én pont ettől voltam kiakadva már gyerekként is a házhoz járós orvostól Mindig kérdeztem, hogy mi a baja? És csak blöffölt valamit, vagy azt mondta, hogy nem tudja. De ha egyszer azt se tudja, hogy mi a baja, akkor hogyan tudná, hogy mivel lehet meggyógyítani?
csakkitti!
Felénk a legtöbb állatorvosi rendelőben nincs sem röntgen, sem ultrahang. Ha ilyen vizsgálatot kell csinálni, el kell vinni a megyeszékhelyre (60 km)
De egy csomó betegség megállapításához nem is kell egyik sem.
valamelyik előző válaszolónak:
ha te elmész orvoshoz téged sem ultrahangoznak és röntgeneznek meg egyből. jól is néznénk ki. nagyon sok betegséget az állati orvosi vizsgálat meg tud állapítani. nyilván nem törésről vagy ilyesmiről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!