Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az én kutyám sosem pukizik?

Az én kutyám sosem pukizik?

Figyelt kérdés

Olyan sok vicces videot látok arról, hogy a kutyák belepukiznak a mikrofonba aztán meglepődnek rajta, vagy hogy a gazdi orrát csavarja a szag…

Én elég sokat vagyok a kutyámmal és sokszor együtt is alszunk, de sosem hallottam vagy éreztem még, hogy pukizott volna.

Ez normális dolog? Vagy csak nem veszem észre?

aug. 27. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Egészséges emésztőrendszerű és jó tápon/kaján élő kutyák nem pukiznak szagosat. Ezért nem érzed. Enyémek sem szoktak.
aug. 27. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
Elég beteges dolog együtt aludni egy kutyával.
aug. 27. 18:52
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Inkább onnan közelíteném meg a kérdést hogy vannak fingósabb fajták. Általánosságban a laposorrú fajták evéskor is iváskor több levegőt nyelnek és ezért többet is "pukiznak". Például angol, francia bulldog, mopsz, shi tzu, boxer, etc.

A másik - fajtafüggetlen - vetület az valóban a táplálkozás, olyan módon hogy sajnos a kutyákat elég sok rosszul emészthető dologgal etetjük (pl. tejtermékek, zsíros v fűszeres ételek, sok tápban/konzervben van pl. bab, szójabab, borsó), ezek mind kvázi "beragadnak" a kutya vastagbelében, megerjednek és gázképződéshez vezetnek, abból lesz a fing.

aug. 27. 18:57
 4/7 anonim válasza:
0%
Puki
aug. 27. 19:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Pomi kutyám van, szerintem ő nem laposorrú fajta.

És valóban én csak kutyáknak készült táppal, konzervvel, rágcsákkal etetem, viszont mindenből hipoallergén kell, különben megy a hasa.

Anyámék folyamatosan stresszelnek vele, lelkiismeret furdalást okoznak azzal, hogy miért nem adok neki sajtot, felvágottat, oldalast, húslevest, vagy bármit amit éppen esznek ☹️

Mert ugye kunyizna a kutyám, ők meg sajnálják…

Ma ismét elmagyaráztam, de szerintem a falnak beszélek ☹️

aug. 27. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális kaját kap, akkor kevesebbet pukizik és kevésbé szagosat. Ennyi. Tök mindegy milyen fajta.
aug. 28. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
normális. inkább akkor van baj, amikor pukizik, és gyakran.
aug. 28. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!