Hogyan kell kezelni a szeperációs szorongást 4-6 hónapos kutyánál?
Nem tudom, hogy annak lehet-e ezt már nevezni, de múltkor kinthagytam a bolt előtt testvéremmel, és mind a 15 percet végigugatta, amíg bent voltam a boltban.
Most kapcsolt az agyam, hogy hát ez nem lesz így jó, így tanácsokat kérnék, hogy kezdjem el.
Bezárom a szobába, és ha csöndbe marad kijöhet? De képes lenne 2 óráig visítani és ugatni.
Körülmények: home office-ban vagyok, ergo sose volt egyedül szinte, csak amikor boltba mentem, minden máshova jött eddig velem.
Családi házban vagyok, úgyhogy azért több lehetőségem van, mint aki társasházban lakik.
A cikkek amiket olvastam, nemigen voltak segítségemre, azért remélem, hogy itt valaki el tud látni tanácsokkal.
A lényeg a fokozatosság.
Hagyd magára többször 5 percig. Visszatéréskor (ha jól viselkedett), akkor dícsérd meg és jutalmazd. Ha ez már jól megy, mehet 10-15-20 stb. percekkel.
Majd megszokja.. És te is! 😜
Kitartást nektek!
Milyen fajta? Honnan van? Szapis? Bizonyos fajtak hajlamosabbak a szepára, ill szaporitott fajtajellegu occokeverekeknel gyakoribb, mivel idegrendszerileg fosok es a korai elvalasztas miatt is konnyebben elofordul a szepa.
Ha tk-s kerdezd a tenyesztot, ha orokbefogadott akkor a menhelyet.
Rakj le egy pokrócot a földre és érd el, hogy a kutya a pokrócon maradjon bármiféle fizikai akadály nélkül. Fokozatosan növeld a távolságot a pokróctól először dolgozz úgy a szoba másik felében, hogy a kutya ott marad, aztán menj ki a szobából és szintén érd el, hogy maradjon a pokrócon. Az elején használhatsz jutit, de én gyorsan el szoktam hagyni, mert ez nem trükk, hanem szabály. Az a lényeg, hogy rájöjjön, hogy nem azért nem mehet veled, mert fizikailag valami akadályozza, hanem mert te nem szeretnéd, ha veled menne.
Közterületen is gyakoroljátok így a helyben maradást és mikor bemész a boltba, nem fog pánikolni, hogy valami visszatartja, mert tiszta lesz neki, hogy most feladat van, a póráz meg szinte, mint egy dísz lesz odakötve az oszlophoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!