Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pulik/komondorok büdösek?

A pulik/komondorok büdösek?

Figyelt kérdés
Őszintén megmondva engem taszít a zsinóros szőr, és mindig azon gondolkodtam, hogy ezek a kutyák büdösebbek e az átlagnál.
aug. 15. 01:06
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem büdösebbek, mint más kutyafajta a megfelelő tisztítás mellett. Le is lehet nyírni a bundát, ha már olyan szinten koszos, hogy kezelhetetlen, de fürdetni ugyanúgy lehet őket, csak piszok lassan szárad.
aug. 15. 07:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Én mindig büdösnek képzeltem ezeket a fajtákat, mert csimbókos. Már csak az a kérdés, hogy hogyan kakil?
aug. 15. 07:53
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanúgy kakil, mint a többi kutya, te jó ég... *facepalm*
aug. 15. 09:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Nyílván, de a legtöbb kutyának nincs egy tonna csimbók a seggén
aug. 15. 10:34
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Nem büdösek, és a közhiedelemmel ellentétben kevesebb gondozást igényel a bundájuk, mint egy sima hosszúszőrű fajtánál. Évente 1x, max. 2x kell megtépni és ennyi. A sár kipereg belőle. Le is lehet nyírni, csak ne csutkára, hanem visszanyírva a tincseket.

A kiállításokon sajnos szokott lenni büdös komondor, az viszont amiatt van, mert előző nem megfürdetik őket, és némely trehány gazda nem szárítja meg rendesen a bundájukat, ezért beposhad. De alapjáraton nem büdösek, vagyis ugyanolyan kutyaszaguk van, mint a többi kutyának.

Kakilni pedig ugyanúgy kakil, mint minden más kutya, ott kb. ugyanannyi gondozás kell, mint bármely más hosszúszőrű fajtánál.

aug. 15. 10:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát normálisan ápolt,kozmetikázott kutya nem büdös.

Persze évente egyszer nyíros pulik,komondorok, akiknek a szőre már tocsog a pisitől,kaki oda kövülve a seggükre. Szájuknál zsírtól szaglik.

Igen ők sajnos büdösek.

De alapjáraton egy gondozott kutya nem büdös.

Futtatóban volt a múltkor egy golden retriever aki iszonyúan büdös volt,de szürke volt már a kosztól, hát nem tudom mikor látott utoljára kozmetikust,de egy fürdés ráfért volna.

aug. 15. 19:32
 7/9 anonim ***** válasza:
57%
Én kiállításon simogattam komondort, nem egy elhanyagolt példány volt (gondolhatod ha kiállításra viszik), mégis büdös volt.
aug. 17. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
57%
Elmondhatatlanul büdösek. Onnan tudom, hogy a mudimmal melyik ringbe kell menni kiàllításon, hohy messziről érzem a puli/komondor/kuvasz kutyák szagát. Undorító. Csarnokos kiállításon nem lehet mellettük megmaradni…
aug. 17. 20:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Páromnak Labradorja volt. Kinti kutya volt szegény olyan büdös volt, hogy egész udvaruk bűzlött és, ha megsimogatták fekete lett a kosztól a kezem. Járt egy puli a futtatóba, neki semmilyen szaga nem volt, de nem volt zsinóros a szőre, mert a gazdája folyamatosan kikefélte a szőrét. A kérdésemet egyébként az ihlette, hogy volt egy kis puli a falu végi házak egyikénél és nem hazudok, de olyan rohadt büdös volt szerencsétlen, hogy mindig mikor arra jártunk öklendeztem tőle. Kicsit sokkolt, hogy kiállításokra büdösen viszik a kutyákat, mindig úgy képzeltem, hogy oda a lehető legtökéletesebb állapotban viszik a kutyákat.
aug. 18. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!