Hogyan tudnám 4éves ivartalanított dalmata kanomat megnevelni?
Az a problémám, hogy az utcán, illetve ha a kennelben van és lát egy kutyát akkor teljesen megvadul, ugat, acsarkodik a többiekre. Emberekkel jól kijön, és még 2szuka barátjával. A többi kutyáról szó sem lehet, gondolkodás nélkül neki megy 2 szer nagyobb kutyáknak is, a doki szerint a fajtársaira megy nem azért mert az ismeretlen kutya kan vagy szuka. A kennelben minden parancsot teljesít (ül, fekszik, marad, érint, kajánál ül és vár míg nem szólok hogy ehet). Próbálkoztam kutyaiskolával, utána 1hét kizárás. Kizárás közben a séta mint az álom, elment mellette egy németjuhász és meg se nyikkant, amint vége lett a kizárásnak ugyanolyan rossz volt. Ettem is elötte és csak utána kapott ő, sétánál én mentem ki először a kapun, stb. Próbáltam sokszor lenyomni a földre amíg meg nem adja magát, de ez csak a páromnak sikerült. Lehet azért mert nő vagyok és ezért nem tekint vezérnek? Ezután jött az ivartalanítás, hátha picit megnyugszik. Ez meg is történt de csak a kennelben. Többször próbáltam azt hogy a 2szukával (őket szereti) elengedtem póráz nélkül mert őket követte és visszajött, de ebből az lett, hogy véres verekedések zajlottak kóbor kutyákkal.
Ha valaki tud valami tippet vagy trükköt a neveléséhez az írjon. Előre is köszönöm a válaszokat
Ha 4 év alatt nem sikerült otthon megoldani, akkor már nem is fog. Én azt javasolnám, hogy keress másik sulit, lehetőleg olyat, ahol póráz nélkül vannak a kutyák, így kénytelen leszel te is megtanulni kezelni a problémás helyzeteket, és ő is.
Látatlanban még azt sem tudjuk megmondani, hogy félelmi vagy domináns agresszió a probléma, így tanácsot sem tudunk adni, hiszen teljesen másképp kell kezelni a kettőt.
Milyen kutyasuliba jártatok?
Nagyon ajánlom a Cerberos kutyaiskolát, mi is oda járunk, csodát tettek a kutyámmal. Egy próbát megér, a szocializációs tanfolyam ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!