Bullmasztiff tartók! Tapasztalatok, vélemények a kutyáról?
Sajnos már nincs bullmasztiffom, de egy bullmasztiffal nőttem fel. Megfelelő kezekben egy bújós mackó, de tapasztalatlan, következetlen gazdinál fegyvernek is minősülhet.
Ha ki van fárasztva, meg van az energia levezetése, és kutyához méltó életet élhet egy következetes vezetővel a falka élén, akkor egy lomha, puszis öleb.
Ülhettem a hátán, húzhattam a farkát, cibálhattam a pofáját, mindent elviselt tőlem, és még sétáltatni is tudtam, pedig gyerek voltam, és könnyebb nála.
Én azért ismerek olyat, aki elég domináns, de a gazdi konkrétan oktató, nagyon kézben is tartja. Tehát nem balhézik más kutyákkal, de olyan jelzéseket ad, amiből egyértelműen látszik, hogy nagyon domináns. Valószínűleg egy másik gazdinál balhézna is.
A miénk az egész élete alatt egyszer balhézott, amikor egy shar pei beugatott neki. Sajnos annak műtét lett a vége (természetesen kifizettük), és kissé hiányos füllel élt a sharp a továbbiakban.
Az még fontos, hogy nagyon sok öröklődő betegségük van (Harder mirigy, diszplázia, szívproblémák, légzőszervi problémák) ezért mindenképpen nagyon jó tenyésztőtől kell venni, ha hosszú életű, egészséges kutyát akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!