Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik állatorvost választanátok?

Melyik állatorvost választanátok?

Figyelt kérdés

Akihez eredetileg jártunk az előző kutyával, az "eredeti" doki nagyon jó és lelkiismeretes doki, de akik most alatta dolgoznak, fiatal kezdő orvosok, több alkalommal is másoktól is hallva félrekezeltek, túladagoltak stb állatokat. Ott van az "eredeti" doki is, de nem mindig ő van.

A másik doki, akiről szó van a fő kérdésben, hozzá kisállattal mentünk, nagyon profi, szakszerű, alapos, illetve egyszer mentünk kutyával a legvégén.

A baj csak az vele, hogy meg akarta menteni két olyan állatomat is, akik nemhogy javultak volna, romlott az állapotuk, kértem mindkettőnél, altassa el, de mondta nekem jobb lesz, nem szabad feladni, de én nem bírtam nézni a szenvedését egyiknek sem, így az első dokihoz vittem őket elaltatni, akik meg is értették egyből, látták, mennyire szar a helyzetük.

És már az első jószágnál is miután visszamentem hozzá másik állattal, már láttam a dokin, hogy nem tetszett neki, olyan másképp viselkedett, mint szokott, lenéző volt és olyan fura.

Azóta nem jártam nála, mert félek, hogy mit szólna, esetleg direkt játszana velük vagy nem tudom.

Viszont az elsőhöz meg azért félek menni, mert nem lehet tudni, melyik doki van ott, az "eredetihez" mennék legszívesebben, de azt nem lehet tudni, a többiben még nem bízok a történtek után, meg amiket hallani róluk sok gazditól.

Mit tegyek szerintetek?

2024. aug. 4. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Ne menj olyan dokihoz, akinél rossz érzéseid vannak - max az eredeti dokihoz oda lehet telefonálni, vagy őt személyesen megkérdezni, hogy mikor szokott ő lenni, mi a beosztása, mert nagyon kedvelitek. Nem kell ezt túlbonyolítani. :)
2024. aug. 4. 18:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Az lesz.

A privát üzenetre pedig, ami szerint nekem nem volt jogom elvenni az állatom életét, mert én nem tudom megítélni, csak annyit mondanék, a doki maga mondta, hogy a végstádiumú áttétes tüdőrákkal nem lehet mit kezdeni, csak a szívműködés valamicskét segíteni, hogy egy pár hetet még eléldegéljen és az injekcióknak, gyógyszereknek másnapra hatniuk kell. Másnapra nemhogy nem javult, de rosszabbodott, a kutya többször felébredt arra, hogy alig kap levegőt, mivel teljesen ellepték a daganatok a légzőfelületét. Leállt a bélműködése is, kezdtek leállni a szervei. Azt is maga mondta a doki, hogy csoda, hogy még életben van, sőt, talpon van a kutya, a teste szinte halott, csak a szeretet tartja életben.

Nem az életét vettem el, hanem a szenvedését, ugyanis az nem élet, hogy gyakorlatilag fulldoklik.

Aztán a doki mégis azt mondta, nembaj, várjunk még pár napot. Pedig elsőnek azt mondta, másnap. Nem volt jó. Akkor hány másnapot kellett volna még végig szenvednie a kutyámnak, mire magától fullad meg? "Sajnálom", hogy nem bírtam nézni a kínlódását. Mintha olyan könnyű lett volna elengedni. Legféltettebb Kincsem volt. Majd belehaltam az elvesztésébe. 15 és fél év, az 15 és fél év.

2024. aug. 4. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:
52%
eredeti doki
2024. aug. 4. 22:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Keress egy másikat, ha az eredeti doki nem opció. A másikhoz semmiképp sem vinném kivéve ha nagy a baj s nincs másik állatorvos.

Részvétem!

2024. aug. 5. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!