Menhelyi kutya vagy tenyésztőtől vásárolt?
A válasz írója 32%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:32
mert a tenyésztőnél szerinted nincsenek? ha csak ekkora marhaságot tudsz írni, akkor minek válaszolsz?
Szerintem pontosan ez a két opció van, amit te is említesz. Vagy menhelyi, vagy tenyésztőtől törzskönyvvel, szűrésekkel, megfelelő gondoskodással.
Tehát a véletlenül szült és a szaporított kutyák kizárva. Nem csak azért mert nem jók, hanem mert túl sokan vannak, és amíg mindent elviszik, addig lesz is utánpótlás.
Hát én ezzel úgy vagyok, hogy ha valaki a környezetemben szeretne egy kutyát de nincs határozott elképzelése, vagy eleve úgy áll hozzá, hogy "az csak egy kutya" és olcsón kell, akkor a menhelyet javaslom neki. Szerintem egy menhelyi kutya még akkor is jobban jár, ha olyasvalaki viszi haza, aki kevésbé kutyamániás és mondjuk nem Acana-val eteti, de azért lesz saját helye, rendszeresen kap enni és talán még foglalkoznak is vele, mintha amúgy az egész életét a menhelyen kellene leélnie. Azt semmiképp sem támogatom, hogy valaki pénzt adjon egy szaporított kiskutyáért!
Nekem viszont határozott elképzelésem van a "Kutyáról". Olyannyira, hogy a konkrét fajtán belül is megnézem, hogy honnan és milyen párosításból veszek kiskutyát. Igaz, hogy akár annyiba is kerülhet megvenni, mint a kettőnk havi jövedelme összesen, de ez nekem lényegtelen. Nincs házimozim, nincs többmilliós autóm, nem hordok ékszereket, nincs ötvenezres mobiltelefonom, nem dohányzom, nem iszom, de van egy olyan Kutyám amilyet elképzeltem, és akivel iskolába és kiállításokra is járok.
ez egy olyan dolog, hogy igazán csak te dönthetsz benne. nekem most van életemben először kutyám, 15 hónapos németjuhász kan. tenyésztőtől vettük, szóval tenyésztőpárti vagyok. persze csakis jó helyről szabad hozni. a mi kutyánk hihetetlen gazdacentrikus egyszerűen szerelemes az emberbe.. tényleg, mintha megmentettük volna. mondjuk mi ismerjük a szüleit, nagyszüleit is láttam szóval biztos volt, hogy nem egy később idegbeteg kiskutyát viszünk haza. plusz ő be is volt oltva, csak veszetség ellen kellett nekünk tavaly.
viszont menhelyről elhozni kutyát nemes tett végülis. csak sztem elég lutri alapon megy nálunk, bár nem vagyok szakavatott, azért amit mondjuk az animal planetet látsz az usa-ban.. na az nem az a kaliber ami nálunk megy, bár biztos vannak hasonló menhelyek. de akkor se tudod leinformálni a kiskutyát..vagy a felnőtt kutya múltját.bocsánat, ha mások ellen beszélek, de sztem érdemesebb egy jó tenyésztőtől venni.
Szia!
mi családtól hoztuk el a kutyánkat,
véletlen lettek kölykök,nem választották szét időben a szülőket és lett egy alom.Mi onnan hoztuk őket.
Inkább a menhelyi. Bár nekem most egy fajtiszta chihuahua kutyám van, akit tenyésztőtől vettünk, mert ilyen fajtát nem nagyon lehet találni menhelyen. De volt menhelyes kutyusom is, keverék, és nagyon szép :) (ő már sajnos meghalt :( )
A menhelyi és a tenyésztős is ugyanolyan aranyos, kedves.
De ha valakinek nem egy konkrét fajtát szeretne venni, és csak hobby célból, szeretetből akar kutyust, akkor inkább a menhelyit javaslom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!