Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek annak érdekében,...

Mit tehetek annak érdekében, hogy egyedül lehessen hagyni a kutyát?

Figyelt kérdés
Nemsokára elhozzuk az új családtagunkat, és már előre délek, hogy olyan lesz mint az előző. Az előző kutyámmal semmi baj nem volt azon kívül, hogy nem lehetett egyedül hagyni egy másodpercre sem, mer azonnal elkezdett ugatni és vonyítani ( kárt nem tett a lakásban) ami miatt néhányszor összetűzésbe keveredtünk a szomszédokkal mikor egyszerűen nem volt más választásunk, mint egyedül hagyni. Ezen kívül engedelmes kutya volt. Most hogy hamarosan megyünk az újért már most félek, hogy ugyanilyen lesz és már első pillanattól kezdve arra szeretném szoktatni, hogy egyedül lehessen hagyni. Nem sokat lenni otthon hagyva, mert a legtöbb esetben van itthon valaki, de ez nem mindig lehetséges.
júl. 29. 02:14
 1/5 anonim ***** válasza:
12%

Ha lenne egy dolog amit betiltanék az a panelbe kutya. Neki sem jó, neked sem, és a környezeteteknek sem.

Ha nincs túl sokat szeretgetve, szigorúan van nevelve és alaposan le van mozgatva akkor nem lesz olyan ragaszkodó, és nem is lesz annyi kedve hozzá. Én úgy tudom hogy a kutyát 2x kell sétáltatni, reggel meg este, csak este nem elég mert akkor egész nap kipihent lesz és unatkozni fog.

júl. 29. 04:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Olvass el pár könyvet a témából.

Ami nekünk bejött:

Az elején különíts el egy kis rész (esetünkben egy folyosószakasz volt, de egy kis szoba is lehet vagy ha nem megoldható, akkor egy nagyobb kennel). Úgy csináld, hogy ha ott van lásson, halljon téged (mi ezt babaráccsal értük el). Legyen ott vize, fekhelye, játékai.

Amikor otthon vagy, de épp nem a kutyával foglalkozol (főzöl, dolgozol stb) zárd ide. És néha (eleinte gyakrabban, később ritkábban) menj oda hozzá. Legyen éjszakára is itt. Így lassan megtanulja, hogy ez az ő helye.

Először csak rövid időre (pl amíg leviszed a szemetet), később egyre hosszabb időkre hagyd otthon, de mindig térj vissza. Így megtanulja, hogy úgyis visszajössz. Aztán idővel már nem is kell a helyére zárni, magától is ott fog pihenni.

júl. 29. 07:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon függ a fajtától is. Meg szerintem attól is, hogy milyen helyről származik, milyenek a génjei. Az én kutyámat az első naptól egyedül lehetett hagyni, sosem ugatott, nem hisztizett és ez azóta is így van. De ő alapból nyugis természet.

Próbáld meg esetleg szobakennelbe szoktatni.

júl. 29. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, fugg a fajtatol, kutya jellemetol (pl tacsko es whippet nagyon hajlamos a szepara).

Viszont attol meg, hogy hajlamos, le lehet szoktatni. De a nehez resze az, ha nincs rendszer abban, hogy mikor van egyedul, mert mondtad, hogy amugy mindig van otthon valaki. Na ez az, ami megneheziti, mert akkor normalisan treningezni se tudod vagy annak a valakinek el kell mennie otthonrol minden egyes nap.

A szeparacios szorongasra a legrosszabb megoldas az, ha mindig van vele valaki, mert ezzel csak a szorongast tamogatod. Meg ennel is rosszabb, ha kozben egesz nap olben/ simogatva van, mert ez is csak ratesz egy lapattal.

júl. 29. 08:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lehet az is rátett egy lapáttal a problémára, hogy nagyon fiatalon (kb 6 hetesen) került hozzám és gyakorlatilag sose volt egyedül hagyva 1 éves koráig, mert akkor még a nagymamám velünk lakott és ő szinte mindig otthon volt vele. Egyébként egy erősen fajtajellegű vizsla mix volt. Az elsőnek csak annyit tudok mondani, hogy van nagyobb probléma is, mint az, hogy valaki panelben kutyát tart, a szorongáson kívül kiegyensúlyozott volt és mindent megkapott. Napi több órát mozgattam és foglalkoztam vele, még hobbi szinten agility-ztem is vele, szóval arany élete volt.
júl. 29. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!