Igaz az, hogy a kutyáknak nem tasz jót a patkány?
Vidéken élek, és nem vagyok már fiatal, nem emlékszem olyan kutyára, amelyik megette volna a patkányt, vagy bármilyen hasonló állatot, amit levadászott.
Ne kérdezzétek az okát, nem tudom, talán egyszerűen azért mert kaptak enni, de soha nem kóstoltak bele a levadászott zsákmányba.
A'70-es években még más volt a világ, a kutyák macskák feladata volt a "férgészés", és volt olyan éjszaka, amikor reggelre tucatnyi patkány, vakond, hörcsög volt terítéken, a kutya "összegyűjtötte", szinte "bemutatta" azokat, de nem emlékszem, hogy bármelyiket megrágta volna.
Láttam olyat, amikor a még rutintalan, fiatal kutya orrába beleharapott a patkány, a következő pillanatban már nem élt, és szerintem a kutya sem adott többet esélyt, hogy még egyszer orrba harapja valami.
Baja nem lett a harapástól, de a sarokba szorított patkány, hörcsög veszélyes, olyankor támad, nincs vesztenivalója, és anno voltak félszemű macskák ennek bizonyságaként ( a macska termeténél fogva nem tudja egyetlen harapással biztosan megölni a patkányt, a fiatal, rutintalan macskának is kell tanulni a harcot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!