Milyen könnyen tanítható az ausztrál juhászkutya?
Kapni fogok egy ausztrál juhászkutyát. Ezelőtt egy szobakutyám volt, akit nem tanítottam, mert négy éves voltam, mikor anyuék megvették. :D
Mennyire lesz könnyű dolgom egy ausztrál juhászkutyával? Könnyen lehet tanítani?
Természetesen kutyaiskolába fogom vinni.
17/L
Minden juhászkutyát könnyű tanítani. Nagyon dicséretes, hogy iskolába fogod vinni, de mi lesz a kutya feladata?
Neki munkát kell adni különben nagyon rosszcsont lesz. Nem bírja a semmit tevést.
Húúúha... sikerült kifognod, a talán egyik legnagyobb mozgásigénnyel rendelkező fajtát, a Border, Belga juhászok, szánhúzó fajták, és a Csehszlovák farkaseb mellett. Jó dolog, hogy viszed suliba, ez mindenképp piros pont. De nem csak hétvégenként kell neki elfoglaltság. Ha kertetek van, akkor is szükség van a hosszú sétákra, de van egy sport amit tudok ajánlani. Ez a sport otthon a kertben, de kint egy futtatóban, vagy egy parkban is játszható. Mindössze egy kis tér, egy lelkes kutya, és egy spéci korong kell hozzá, ez a kutyás frisbee. Remekül lefárasztja a kutyát, 15-20 perc frisbeezés felér egy óra sétával, bizony. Az aussiek különösen sikeresek benne, vele még komolyabb versenyekre is járhatsz majd. Itt találsz leírást: [link] innen tudsz hero: [link]
innen pedig hyperflite korongokat rendelni: [link]
Ezek kutyakorongok. Strapabírók, és nem törnek, csak lyukadnak, így nem sértik meg a kutyát. Jó tapadást, könnyű repülést biztosítanak, különböző méretek, színek, és speciális dolgok (könnyű, harapás álló, fagyálló, messzire repülő, versenykorong, kölyök kutyáknak való korong, puha korong, és ezeknek kombinációi) alapján válogathatsz közülük. Sok sikert a kutyushoz! Én is frisbeezek a kutyámmal, nagyon szereti és jól lefárasztja, ami fontos mert panelban lakunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!