Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A 4 éves máltai selyemkutyusom...

A 4 éves máltai selyemkutyusomnak kihullott ma az egyik felső metszőfoga. Ez lehet normális?

Figyelt kérdés

Kértem időpontot az állatorvoshoz, de izgulok, hogy ez mekkora bajt jelenthet.

Nem vérzett, nem fájlalta, nem érzékeny rá. Jókedvű, és minden nehézség nélkül iszonyat jó étvággyal eszik. Csak odahozta a labdáját, nem játszott vele csak tartotta a szájában, lerakta és ott volt a fog.

#Kutyafog hullás
júl. 14. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy az övé?

Amúgy inimini fajtáknál igen, normális, hogy 2-3 évesen már olyan a fogsoruk, mint egy 8-10 évesnek.

júl. 14. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem normális. Milyenek a fogai? Szép egészségesek vagy fogköves, barna? Ha tök egészségesek a fogai, akkor nagyon furcsa, olyat már hallottam, hogy fadarabtól, bottól kitört egy állat foga, de egy labdától fura lenne. Vagy súlyos hiánybetegsége van. Ha fogköves, akkor valószínűleg az ínye sem egészséges, ne csodálkozz. :( Állatorvoshoz vidd mielőbb. Annyiban igaza van az elsőnek, hogy pici kutyáknál gyakran fogköves a fog, de ez nem normális, étkezésre oda kell figyelni + megfelelő fogkövesedés elleni cuccok (rágó-bigyók, -falatok és fogmosás), illetve fogkőleszedés rendszeresen, ha szükséges.
júl. 15. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Háát nem annyira jó hogy kihullott,bár ha nagyon fogköves volt elképzelhető.

De ha nem volt fogköves akkor inysorvadás is lehet :( aminél előbb utóbb az összes foga kipotyog.

júl. 15. 20:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves kommentelők! Köszönöm szépen a válaszokat, tegnap jártunk az állatorvosnál. Sajnos valószínűleg ezzel a fogával volt valami ami miatt nem használja már ezt a részét a fogazatának, ezért nem tisztultak a fogai, természetesen, rágással, mint a fogazata többi részén, azok szerencsére szépek…ezektől megkell válni, hogy ne okozzon további fájdalmakat..

Bár én itthon tisztítottam, de nem elég rendszeresen és mivel nem is hagyja, ezért nem is elég alaposan…

Nagyon sajnálom, de mostmár tájékozottabb vagyok, jobban odafogok figyelni..illetve most alaposabban megfogja tisztítani, és felmérni az egész fogazatát..

júl. 16. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!