Milyen fajta kutyát válasszak, másfél éves kisgyerek mellé?
1,5 éves gyerek mellé egy labrador vagy bérmilyen kölyök kutya? Jól meggondoltad? Lesz időd nevelni mindkettőt?
Egyébiránt csak jó helyről!! Ne a 30 ezer forintos kutyát válasszátok, hanem tenyésztőtől, eü. szűrt, jó idegrendszerű kutyát.
Vagy amit én tennék, h egy felnőtt kutyát hozok a fajtamentőktől, aki már nyugodtabb, lehet tudni milyen a jelleme, már neveltebb, és lehet tudni hogyan viselkedik gyerekekkel.
Menhely. Fogadj örökbe egy kutyust, nem feltétlenül felnőttet, rengeteg kölyök is vár gazdára. Nincs ennél szebb cselekedet, és szert teszel egy hálás, aranyos kölyökkutyára!
www.gazditkeresek.hu
Szia!
Én is a golden retriever-t ajánlanám.
Nekünk már 4 éves, mi igaz hogy menhelyről hoztuk amikor kölyökként bekerült, nagyon aranyos kutya. A 2 éves kislányom a hátára ül, és úgy "paciznak"! Húzogatja a kutya fülét, mindent eltűr neki. A kislányom első szava a Mici volt, a kutyánk neve. Nagyon sokat számított a nevelésében a kutya. Nem fél az állatoktól, ami ebben a korban ritka.. És amit előtte írtak, ameddig kicsi volt, 2 havonta féregtelenítettem a kutyát, és sokat fürdettem. Mert ugye hiába figyeltem oda hogy kutyázás után megmossuk a kezét, mindig valahogy máshogy történt.. Amúgy nagyon aranyos kutyák, az ápolásukkal sincs semmi gond, nálunk ugyan hetente van fésülés és havonta kozmetikus hogy ne kelljen nagyobb erőfeszítést tennem a szőrzete szépsége érdekében. És ma már olyan kéthetente meg szoktuk fürdetni, együtt csináljuk Fannival, a kislányommal, ez is egy nagyon jó program, Mici imádja ha Fanni segít fürdetni. A kutya megfelelő táplálására figyelj oda, nálunk Happy Dog tápot kap, nem a legjobb-legdrágább táp, de hát mégis csak prémium minőség, mi árban-minőségben e mellett döntöttünk. :)
Jó kutyázást!
Gyakorlatialg bármilyet, mert egy ilyen picit nem lehet felügyelet nélkül kutyával egyedül hagyni.
Csak rajtatok múlik, hogy mennyire ismeritek a kutyát.
De a kérdezést alapul véve, szerintem első kutyások lennétek és első kutyás gazdinak ha pici gyereke van - hát nem szerencsés párosítás még a legjámborabb kutyánál sem.
Pláne, ha kölyökkutyát akartok, az nem való egyáltalán pici gyerek mellé.
Várjatok, míg a gyerek nagyobb lesz és akkor egy menhelyi szelíd és ismert nagyságú kutyát hozzatok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!