Most akkor kell vágni a kutyák körmét vagy nem?
Rengeteg ilyen videót látok mostanában, ahol vágják a kutyák körmét. Én falun nőttem fel, rengeteg kutya volt a közelben, nekünk is volt 3, de én egyáltalán nem emlékszem rá, hogy vágta volna bárki is a kutya körmét?
És a macskáét sem.
szépen kopik a térkövön, betonon stb...
a macska is koptatja a fákon pl.
ha a kutyának megmaradt a farkaskörme akkor azt szokták lecsippenteni, mert az nem ér le a földig és nem tud kopni ezért befordul...
Ahogy a többek is írják, normál esetben a kutyák/macskák körme kopik vagy koptatják.
Lakásban tartott cicáknál a bútorok miatt is szokták vágni, kinti cicáknál viszont nem érdemes, mert kell a meneküléshez.
Probléma inkább idősebb állatoknál van vele.
pl. idős kutya már nem mászkál annyit, és emiatt deformálódni kezd a körme, akkor vágni kell, hogy ne legyen gond.
Idős cicánál is lehet olyan, hogy nem tudja rendesen visszahúzni, esetleg deformálódni akar valamelyik köröm - ilyenkor őt is manikűrözni kell.
Idős kor alatt ilyen 12 év vagy afölötti korra gondolok, de nincs konkrét életkorhoz kötve.
Ez nagyon egyedi.
Én lakásban lakok és bár sokat sétálunk,de a betonon keveset. Míg felérünk a parkba,erdőbe. Így nekik nem kopik.
Öregnek most így öregségére kezdett kopni,mert csoszogva megy vagy nem tudom,de neki ritkán kell csipni a hegyéből. Másiknak 2 hetente vágok belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!