A lazacolaj meddig tartható el, ha hűtőben tárolom?
Figyelt kérdés
Csivavámnak lazacolajat rendeltünk, de az ismerősünk kereskedésében csak 500milis kiszerelés volt.
Doboz felbontása után olvastam csak el, hogy általánosságban a halolajat 2 hónap alatt(hűtőben tárolva) el kell fogyasztani.
Nos.. a 3 kilós csivimnek nem igazán fog menni 😀
Ezt a 2 hónapos határidőt mennyire kell szigorúan venni? Meddig áll el?
júl. 1. 19:23
1/5 anonim válasza:
Ha nem penészedik, gondosan le van zárva és mindig csak a lehető legkevesebb ideig van kinyitva, akkor szerintem fél évig simán jó.
2/5 A kérdező kommentje:
Nah ez jó hír! Köszönöm!
Egyébként pumpás kiszerelés, talán az kicsit zártabb.
júl. 1. 20:02
3/5 anonim válasza:
Ja, én is jártam így, kiszámoltam, hogy ha a nagyobbat veszem az olcsóbb, és fél év múlva a következő kúrára is elég lesz.
Aztán megavasodott.
Úgyhogy inkább egy kúrára valót veszek, ami 2 hónapra elegendő.
4/5 anonim válasza:
Ha pumpás, akkor az mindig zárt marad. Ha hűtőben van, akkor mitől avasodna? Nem oxidálódik semmitől.
5/5 anonim válasza:
Hűtőben? Kb 1 év. De a túl hidegben zavarossá válhat, amit sokan összekevernek az avasodással. Sötet hűvös helyen legyen. Túl hidegre ne állítsd a frigót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!