Szerintetek mi a legjobb (etetés)?
Ami a kutyanak bevalik, az. Most ne csinalj ebbol lelki kerdest, tegy ugy, ahogy neki jo :D
Nekunk se jott ossze a barf, bar en nem kesz menut vettem, szoval vallalom, hogy lehet valamit nem csinaltam jol, de nalunk is gyomorsav problema volt illetve hanyas is.
En tappal etetek heti 5 nap, 2 nap meg fott hust kap. Ez igy nekunk bevalt.
Nyers etetést nagyon fel kell építeni és lassan haladni különben bajok lehetnek.
Én több mint 12 táp próbálgatása utána döntöttem a nyers mellett,mert egyszerűen már pénz kidobás volt amit csináltunk. Mindig adogattam el fél meg negyed áron a megmaradt tápokat vagy nagybátyám kutyái megkapták ingyen ami nekem eléggé minuszos volt. Emellett a kutyám bár jó formában volt egy egy táptól de napi 5-6 kaki nem normális. Plusz sokszor laza is volt. Állandóan benyelt valamit és hasmenéssel küzdöttünk havonta 2x -3x savazott ő is.. borzasztó volt.
Végül betelt a pohár.
Tavaly októberben kezdtünk bele a nyersezésbe. Mivel csirke allergiás. Nyulat kapott. 2 hétig nyúl színhús,darált csontos hús. 2 hétig csak ez, majd apránként máj,vese bevezetése.. 5 hétig csak nyúlhús,csontos és belsőség volt a menü. Majd bevezettem a kacsát apránként.. majd kapott már egész kacsanyakat is. 8-9. héten már bevezettem a marhahúst tökéletesen emésztette. Mindent apránként vezettem be 3-5 nap alatt.
Most már ott tartunk 8 hónap után,hogy eszik nyúl,kacsa,marha,emu,ló,szarvas,kecske húst. egész csontosból kacsanyak,láb,farhát,fej,nyúl gerinc. Belsőségből is eszik mindenfélét. Szokott kapni fürj tojást, néha egy kis zöldség meg gyümi is bekerül a tálba.
Nekem kb a 24 kg-os kutya etetése 12-15 ezer ftból meg van havonta.
Jó beszállítoktól ,forrásokból veszek.
Nincs savazás,ilyen jó kondiban sosem volt,állandó füllgyulladás is megszűnt. Nem nyel be minden cart. Hasmenése akkor van ha túl toltam a zsírosabb részeket vagy épp kevesebb a csontos,de akkor azt tudom én rontottam el. De ez elég ritka. Kb 2-3 havonta a dokinál ültünk vmilyen probléma miatt. Most 8 hónapja (lekopogom) nem voltunk betegség miatt orvosnál.
Kúra szerűen kap zöldkagylóport,máriatövismagolajat,lazacolajat ( sajnos a halat nem akarta semmilyen áron megenni, lazacot ott hagyta,de így pótoljuk lazacolajjal)
Illetve vettem egy komplex multivitamint, abból csináltam egy 6 hetes kúrát,most két hónap kimarad aztán megint csinálok egy 6 hetes kúrát.
Nem gondolnám,hogy nem kap meg mindent.
Júliusban viszem a szokásos évi teljes vérképre, de szerintem nem lesz próbléma.
Én azt mondom mindenki találja meg a kutyájának a legmegfelelőbb etetési formát.
Nem ítélek el semmilyen etetési formát öreg kutyám is tápot eszik.
Nyers etetést sem ajánlom boldog boldogtalannak,mert tényleg el lehet rontani,de ha utána néz az ember és változatosan etet akkor nem valószínű,hogy gond lesz.
te féltél is tőle a kutya sem úgy ette, találtál tápot ami bevállt örülj neki.
Én se valószínű,hogy váltok nyersre ha találunk egy normális tápot,de nem jött össze.
Minden esetre nem bántam meg a váltást.
Nem a hússal, meg a nyerssel volt a probléma nálatok, hanem TI vagytok a probléma. Nem olvastatok utána megfelelően, hogy mit hogyan kell bevezetni. Az pedig, hogy írod, hogy "vettünk neki mindenfélét", azzal csak még több rosszat okoztatok. De most már mindegy... A Platinum tápokat istenítik, szerintem annyira azért nem jók, emellett meg brutál magas a fehérjetartalma, amire nincs szüksége a kutyáknak. De legalább jó drága.
Csak arra kérlek, hogy tájékozódj jobban a kutyák etetéséről, meg tartásáról. Meg a leírtakból az jön le, hogy túl keveset tudsz. És ennek a kutyád látja kárát.
Minden kutyának más etetési mód a legjobb, ők sem egyformák mint ahogy mi emberek sem.
Nekem mindkét kutyám Barfos mert a tápok/konzervek minőségtől függetlenül hányást, hasmenést, nyálkás 💩-t okoztak.
A te kutyádnak viszont olyan az emésztése hogy a tápot bírja a nyerset meg nem, ezt el kell fogadnod. Illetve nem minden kutya fogadja el a nyerset az állaga miatt, főleg akkor ha felnőttként akarják átszoktatni rá. Egyébként egy jó minőségű táppal (a Platinum az egyik legjobb) is élhet egészséges életet a kutyusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!