Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyák tenyésztéséhez miket...

Kutyák tenyésztéséhez miket kell beszerezni?

Figyelt kérdés

Kutyákat szeretnék tenyészteni hivatalosan. Van egy kan kutyám, hozzá vennék szukát. A kannak nincs törzskönyve, de ha kell megcsináltatom.

Mi a pontos menete a két kutyára nézve a tenyésztésnek, és mi az amiket nekem be kell szereznem hozzá. A károgóknak mondom: nem évente 2 almot akarok, nem akarom tönkretenni a kutyámat (késöbb kutyáimat), jól fizető állásom van, így nem ebből akarok meggazdagodni.

jún. 11. 21:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%
Én sem értem, miért kell ennyire letámadni a Kérdezőt. Nem állt neki sem vitázni, sem értetlenkedni, sem semmi egyéb. Megköszönte a válaszokat. Francnak kell mindenbe és mindenkibe belekötni ezen az oldalon...
jún. 12. 10:01
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy hivatalosan csak felir szám kell hozzá (ahhoz meg egy pár dolognak meg kell felelned), de ha etikusan is akarod csinálni, akkor olyan kutyáktól hozol csak le almot, aki valamilyen területen kiemelkedő, örökletes betegségektől mentes (vagy hordozó, de olyan kutyával rakod össze, aki mentes) és azzal, hogy továbbviszed a genetikáját a fajtát jobbítod. Szerintem attól, hogy a kutyád visszaveri a fényt és neked, laikusnak tetszik ez a visszavert fény, még nem biztos, hogy valóban érdemes arra, hogy továbbvigye a génjeit. Viszont sok tenyésztőt ismerek, akik úgy kezdték, hogy beszereztek egy kutyát (sokszor szapitól vagy menhelyről), az megszeretette velük a fajtát és kicsit jobban beleásták magukat a dolgokba, beszereztek valóban ígéretes kutyákat, elkezdték velük a tenyésztést, a kétes származásút meg ivartalanították és továbbra is szerették.
jún. 12. 10:22
 13/20 anonim ***** válasza:
18%
A mocskosszaporítós csajnál megint beütött a kielégítetlenség. :D
jún. 12. 14:02
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

A szukát nem megveszik, hanem a kant viszik el hozzá. És a kan tulajdonosa kap egy kölyköt az alomból vagy pénzt. Attól függően hogyan egyeznek meg.

A tenyésztés nem eszközpark kérdése, hanem ismerettség és aktív tevékenység. Senki nem fogja a kutyáját adni a tenyésztéshez, ha azt látják, hogy nem vagy aktív szakmai tag, nem veszel részt hivatalos rendezvényeken, nem ismered a másik felet személyesen, nincsenek eredményei a kutyádnak. Tenyésszemlén akár ki is zárhatják az ebet tenyésztésből, akkor számodra ennyi volt.

jún. 12. 16:46
 15/20 A kérdező kommentje:

kedves válaszadok!

Tiszteletteljesen feltettem egy kérdést. Kikérem magamnak az egyes hozzászólok írásait. Jelezném rendes kétkezű munkám van amit jól megfizetnek így nem szenvedek hiányt semmibe, emelett egy vendégházat is üzemeltetünk , tehát nem a pénz a fő motiváció. Aki szerint ivartalanítsam, azoknak elmondanám, hogy van egy 14 éves staffim aki 3 éves korában ivartalanítva let, azóta inkontinens lett, szinte semmennyire se tudja visszatartani a vizeletét, és caavargó lett, ha csak teheti lelép itthonról 1-2 órára. Arra persze senki nem gondol hogy nem mindenki engedheti meg a 2-300000 ft-os "fajta tiszta" kutyát magának, továbbá kérdésemből kiderűl, hogy nem feketén, hanem hivatalosan a szabályok és törvények betartása mellett csináltam voltna. Persze jó magyar mentalitás szerint szemetekbe egy utolsó kizsákmányoló , állatkinzó , lusta, dolgozni nem akaró szemétláda vagyok. Tapsoljátok meg magatok.

jún. 19. 19:13
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

Az, hogy a kutya szökik, kizárólag a gazda felelőssége. És minden esetben a szar tartási körülmények miatt van. És ha ennyire nincs benned felelősség tudat, hogy hagyod szökni a kutyádat, akkor neked nem való kutya.

Aki nem engedheti meg magának a fajtatiszta kutyát, annak ott van az a közel 4 millió kutya a menhelyeken. Amit akarsz, az szaporítás. Arra meg nincs szükség. Azt nem lehet tisztességesen csinálni! Mellesleg ha ennyire nem tiszteled és szereted az adott fajtát, hogy mindenféle beteges, ellenőrizetlen keverékeket akarsz gyártasz belőle (mert tk nélkül csak ez lesz), minek tartod?

jún. 21. 12:10
 17/20 A kérdező kommentje:
Ennyi idiótát. Olvastad te a kérdésemet? Nem úgy tűnik. Fotelhuszár.
jún. 22. 21:11
 18/20 anonim válasza:
0%
kedves 8as! ha nincs tkja egy kutyának az nem azt jelenti, hogy keverék. azt fajtajellegűnek mondjuk. De lehet azért nincs tkja mert nem kérted el a tenyésztőtől
szept. 2. 22:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Ha nincs svájci állampolgárságod, akkor nem vagy svájci. Hiába mondod magad annak.

Ha a kutyának nincs tk-e, akkor keverék. Ha a tenyésztőnél van a tk, akkor van tk-e. (Nem tudom ez felfogható-e neked.)

szept. 3. 15:25
 20/20 anonim ***** válasza:
A kutyánál a származási lap (hiszen törzskönyv már nincs, származási lap van) ilyen szempontból hasonló, mint a műkincsnél az eredetiségigazolás. Azért fizetsz több százezer, esetleg több millió forintot, mert megkapod hozzá azt a 10 forintos papírt? Nem, hanem azért mert a műkincs eredeti, a papír csak igazolja azt. A kutyánál azért fizetsz annyit, mert szakértő tenyésztőtől származik a kutya, a származási lap nem ér több százezer forintot, az is csak egy 10 forintos papírdarab, de az igazolja hogy a kutya a tenyésztőtől származik, aki a tenyésztői klub szabályai alapján dolgozik (hiszen a származási lapot a tenyésztői klub adja ki), a szülők átmentek a tenyészszemlén, stb.
szept. 3. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!