Kutyák tenyésztéséhez miket kell beszerezni?
Kutyákat szeretnék tenyészteni hivatalosan. Van egy kan kutyám, hozzá vennék szukát. A kannak nincs törzskönyve, de ha kell megcsináltatom.
Mi a pontos menete a két kutyára nézve a tenyésztésnek, és mi az amiket nekem be kell szereznem hozzá. A károgóknak mondom: nem évente 2 almot akarok, nem akarom tönkretenni a kutyámat (késöbb kutyáimat), jól fizető állásom van, így nem ebből akarok meggazdagodni.
A szukát nem megveszik, hanem a kant viszik el hozzá. És a kan tulajdonosa kap egy kölyköt az alomból vagy pénzt. Attól függően hogyan egyeznek meg.
A tenyésztés nem eszközpark kérdése, hanem ismerettség és aktív tevékenység. Senki nem fogja a kutyáját adni a tenyésztéshez, ha azt látják, hogy nem vagy aktív szakmai tag, nem veszel részt hivatalos rendezvényeken, nem ismered a másik felet személyesen, nincsenek eredményei a kutyádnak. Tenyésszemlén akár ki is zárhatják az ebet tenyésztésből, akkor számodra ennyi volt.
kedves válaszadok!
Tiszteletteljesen feltettem egy kérdést. Kikérem magamnak az egyes hozzászólok írásait. Jelezném rendes kétkezű munkám van amit jól megfizetnek így nem szenvedek hiányt semmibe, emelett egy vendégházat is üzemeltetünk , tehát nem a pénz a fő motiváció. Aki szerint ivartalanítsam, azoknak elmondanám, hogy van egy 14 éves staffim aki 3 éves korában ivartalanítva let, azóta inkontinens lett, szinte semmennyire se tudja visszatartani a vizeletét, és caavargó lett, ha csak teheti lelép itthonról 1-2 órára. Arra persze senki nem gondol hogy nem mindenki engedheti meg a 2-300000 ft-os "fajta tiszta" kutyát magának, továbbá kérdésemből kiderűl, hogy nem feketén, hanem hivatalosan a szabályok és törvények betartása mellett csináltam voltna. Persze jó magyar mentalitás szerint szemetekbe egy utolsó kizsákmányoló , állatkinzó , lusta, dolgozni nem akaró szemétláda vagyok. Tapsoljátok meg magatok.
Az, hogy a kutya szökik, kizárólag a gazda felelőssége. És minden esetben a szar tartási körülmények miatt van. És ha ennyire nincs benned felelősség tudat, hogy hagyod szökni a kutyádat, akkor neked nem való kutya.
Aki nem engedheti meg magának a fajtatiszta kutyát, annak ott van az a közel 4 millió kutya a menhelyeken. Amit akarsz, az szaporítás. Arra meg nincs szükség. Azt nem lehet tisztességesen csinálni! Mellesleg ha ennyire nem tiszteled és szereted az adott fajtát, hogy mindenféle beteges, ellenőrizetlen keverékeket akarsz gyártasz belőle (mert tk nélkül csak ez lesz), minek tartod?
Kedves utolsó! Ha nincs svájci állampolgárságod, akkor nem vagy svájci. Hiába mondod magad annak.
Ha a kutyának nincs tk-e, akkor keverék. Ha a tenyésztőnél van a tk, akkor van tk-e. (Nem tudom ez felfogható-e neked.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!