Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen megoldás létezik arra,...

Milyen megoldás létezik arra, ha a kutyám feleszi a saját ürülékét?

Figyelt kérdés

Tíz hónapos kutya, és már mióta idekerült feleszi a saját végtermékét. Minőségi N&D tápot eszik, heti többször főzök is neki husit vacsira, nem gagyi koszton él.

Az állatorvost is kérdeztük, azt mondta létezik tabletta ami rossz ízűvé teszi a kakit, adtuk neki hetekig, de ugyanúgy megette.

Kinti-benti kutyus, nem tudom folyamatosan vizslatni a kertbe hogy ne egye fel. Ha kint vagyunk és észreveszem akkor megszidom, de ha nem látom ugyanúgy megeszi.

A probléma ezzel az, hogy oké én nem engedem hogy nyalogasson, de ő kifejezetten az a kutya hogy folyton nyalogat és két kisgyerekünk van akiket folyton megnyal random módon, vagy ha megsimogatják. És elég gusztustalan hogy előtte ette meg az ürülékét.

Segítsetek, hogy lehetne ezt megszüntetni? Ezen kívül annyira tökéletes kutya lenne.

máj. 24. 13:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként biztos vagy benne, hogy a sajátját eszi? Volt pár kutyám, ilyet még egyik sem csinált, viszont a macskaszart kivétel nélkül mindegyik kóstolta/ vagy rendszeresen megette. Undorító dolog, de sajnos valamiért szeretik.
máj. 24. 14:25
 12/21 anonim ***** válasza:
26%
Öregapám belenyomta a kutya orrát a szarba. Ezzel azt érte el, hogy a kutya megtanulta, hogy minden szarás után bele kell ütni az orrát a szarba...
máj. 24. 14:48
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

A kérdést, meg az eddigi válaszokat elolvasva, lenne pár gondolatom.

1) Az, hogy nem tudjuk hogy honnan ered a kutyáknál az ilyen viselkedés, egész egyszerűen nem igaz, és egy olyan cikk, ami így kezdődik, szerintem nem vehető komolyan. Pontosan tudjuk, hogy a kiskutyák születésük után nem látnak, és járni is alig bírnak, következésképp az alomba piszkítanak. A "mamakutya" pedig úgy tartja tisztán az almot, hogy feleszi onnan a végterméket. Innen tehát a "rossz" minta, amin néhány kutya fiatalkorában rajta marad. A legtöbbje 1-1.5 éves korára kinövi.

2) Valóban lehet emésztőrendszeri probléma, vagy vitaminhiányos állapot az ok, de akkor az másfajta viselkedésben, tünetekben is materializálódik: helyenként kipirosodott, irritált bőr, füvet eszik a kutya, rágja magát, sokat vakaródzik, híg a széklete, etc. Tehát ha ezek a tünetek nincsenek jelen az ürülékevés mellé, akkor szerintem ezt ki lehet zárni.

3) Az arra vonatkozó tanácsokat, hogy mit kell enni adni a kutyának hogy "rossz ízű legyen az ürülék" én őszintén nem értem. Miért, az ürülék amúgy önmagában finom, annak valamivel direkt el kell rontani az ízét?

Összességében tehát:

- nagy valószínűséggel kinövi a kutya

- ha csinálni akarsz valamit, akkor mondjuk első körben csinálhatnál belőle benti kutyát, tekintve hogy saját bevallásod szerint sincs ráhatásod a viselkedésére, amikor kint van (ez nem is lehetne máshogy, hiszen te bent vagy, ő meg kint, de azt viszont érteni kell hogy mondhatsz neki amit akarsz, ha utána kimegy és egész nap azt csinál amit akar)

- fontos hogy le legyen fárasztva, mozgatva a kutya (az, hogy "van nagy kert", nem felel meg ennek), magyarul el kell vinni sétálni és foglalkozni vele, egyúttal meggyőződve arról hogy az ürüléket nem unalomból vagy figyelemfelkeltés miatt eszi

- ha ezek mind nem használnak, akkor el kellene érni hogy hallgasson rád a kutya olyan módon, hogy ha valamire azt mondod hogy nem, akkor az nem csak addíg nem, amíg ott vagy és látod, hanem örökké.

Sok sikert hozzá!

máj. 24. 15:16
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
A mi kutyánk kizárólag akkor csinálta, ha ízfokozót tartalmazó tápot kapott. Az élelmiszerláncokban kapható nagyobb tápmárkák (pl. P.digree, Fr.skies) jellemzően ilyenek.
máj. 24. 15:37
 15/21 anonim ***** válasza:
25%
Én is azt mondom, hogy orrát belenyomni, közben jól elverni a picsáját. Az a baj, hogy sokan emberként gondolnak a kutyába es szerintük szadista aki ilyet csinál. Pedig egy állat az teljesen.máshogy gondolkodik. Sokan már az első nap elbaxák a dédelgetéssel. Meg kell mutatni, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem, mégpedig úgy, hogy azt egy állat is megértse. Ez pedig egy elég egyértelmű jelzés, hogy tiltott dolgot csinál.
máj. 24. 16:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:03

Igen, egy állat teljesen máshogy gondolkozik, és ezért nincs az ég egy adta világon semmi értelme annak, amit javasolsz (javasoltatok többen), nevezetesen hogy bele kell nyomni az orrát. Gondolkozzunk már egy kicsit.

Ha az a szituáció, hogy látod éppen, ahogy a kutya eszi, vagy próbálja megenni az ürüléket, akkor nem kell belenyomni az orrát, mert rá lehet szólni, és abbahagyja (ezt nem én mondom, hanem a kérdező, ha elolvassuk, amit írt).

Ha az a szituáció hogy nem látod, hanem csak később érzed mondjuk a lehelletén hogy ürüléket evett, és ilyenkor annyit csinálsz hogy random módon megfogod a kutyát, kiviszed a kertbe, belenyomod az orrát a szarba és jól elvered mellé, akkor abból szerinted mit fog fel a kutya? Őszintén?

Teljesen értelmetlen és logikátlan a megközelítésed. És nem mellesleg kontraproduktív, nem létezik olyan szituáció, amikor hasznos. Értem én hogy a Te kutyanevelési eszköztárad addig terjed, hogy bele kell nyomni az orrát és jól elverni, de ezt inkább szégyelni kellene, nem pedig büszkén hirdetni (és még ideológiát is gyártani mellé). Kivételes szituációkban szabad csak a kutyáknak kiosztani egy nevelő célzatú pofont, és azt is csak a kutya saját érdekében, nem azért mert Te ideges vagy és nem tudsz mást kitalálni, mint hogy jól elvered.

Abban amúgy igazad van, hogy sokan gyerekként tekintenek a kutyára, és ez minden szempontból egészségtelen, de ennek ehhez a problémához meg a megoldásához pont nincs semmi köze.

máj. 24. 17:31
 17/21 anonim ***** válasza:
26%
16# Értem amit mondasz de nálunk simán bevált, hogy belenyomtuk a pofáját a szarba. Egyszerű de nagyszerű megoldás!
máj. 24. 20:37
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Hogy lehet megenni a szaart?!
máj. 24. 23:12
 19/21 anonim ***** válasza:

18-as:

[link]

máj. 25. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Lehet érdemes lenne váltani másik tápra.

Nekem egy kutyám sem ette a kakiját,még kölyökként sem.

De a környezetemben volt rá példa ők bármilyen kiegészítőt adtak pluszban nem használt. Valakinél kaja váltás után abba maradt vmelyik egy idő után elhagyta ezt a viselkedést.

De ismerek olyat akinél 3 kutya van és nem a saját hanem egymásét eszik....ajánlottam neki is a táp váltást,de hallani sem akar róla.

máj. 29. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!