Semmit nem eszik meg a kutya. Mit csinaljak?
11# vagyok.
A saját 15 éves, kistestű kutyánkból indultam ki. Egyáltalán nem látszik rajta a kora, sem a mozgásán nem érzékelhető, sem betegsége nincs. Nem akarják elhinni mennyi idős, ha kérdezik. Menhelyről lett befogadva 10 évvel ezelőtt, és ha csak nem dönti le a lábáról hirtelen valami, akkor még simán jósolni lehet neki jónéhány évet.
(Bár az is igaz, hogy nem moslékon tartjuk...)
Régen falun tartottak egyéb haszonállatot is 3és mivel az alap családi létszám 5-6 fő volt így minden héten "vágtak" valamit. Tyúkot, kacsát, libát, nyulat, birkát, kecskét stb.
Ki mit tartott! Amit az ember nem tudot hasznosítani (pl fej, belsőségek stb) a maradék ételeket csontokat is beleértve, azt kapták a kutyák.
Naponta egyszer kaptak enni, vagy esetleg egy-egy nap kimaradt. De heti 3-4x legalább ettek.
Mondjuk régen nem is ilyen kotvány kutyafajták voltak mint manapság ez a sok angol meg uralkodóudvari agyontenyésztett kaksi.
Magyar fajták voltak vagy különféle kopók és ezek keverékei!
Nagyon romantizalva van ez a falusi kutyatartas. Az nem zavar senki, hogy nem minden “buksi” elt 15 evig? Hogy volt olyan, hogy meg a felnottkort se ertek meg?
En ezt a nagyszuleimnel lattam egy darabig, hany kutyajuk volt, te jo eg. Nagyon sok. Aztan elt beloluk mondjuk 2 15+ evig, a tobbiek meg nem. De mindig volt utanpotlas, nem szamitott ez akkoriban.
Na mindegy. Amugy a kerdezonek abban igaza van, hogy nem kell halalra zabaltatni a kutyat. Az is nagypn durvan tulzas, hogy napi 5x evett eddig virslit meg ilyen hulyesegeket. De attol meg pizzaval nem etetnem, meg kell akkor probalni atszoktatni a tapra plusz melle mondjuk heti 3x kaphatna hust is.
A kopók átlagéletkora egyébként is 10-13 év, ez csak manapság megy a lakásban tartott agyongyógyszerezett széltől is védett fotelkutyáknál, hogy 17-18 évig élnek.
Kuvasznál is a 14 év már tisztes kor!
15 éves kutya, új helyen. Jól működik az étel elvétel válogatós kutyánál, de nem 15 éves kistestűnél, ahol rohadtul nem egészséges, ha napokig nem eszik.
Mit keresett mégis előtte nokedli meg pizza? Most komolyan, hogy jutott az eszedbe moslékkal etetni? Értem, hogy ahhoz nem kell ész, hogy megszülj pár gyereket, de akkor is...
Most őszintén, megfőzöl egy nagyobb adag ételt neki és kiporciózod hetekre előre. Tényleg nagy munka kivenni a fagyasztóból egy adag ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!