Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Semmit nem eszik meg a kutya....

Semmit nem eszik meg a kutya. Mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Anyosom elhunyt és a kutyája rank maradt. Egy 15 eves bolognese kutya. Nagyon nem orulok neki, mert benti kutya es eleg nehez eset. Elkenyeztetett, valogat es semmit nem hajlando megenni csak a hust. Maradekot szeretnek neki adni amit nem eszik meg csak a hust. Ha pl rizset hussal adnek beki abbol is kiszedi a hust es nem eszi meg a szaftos rizset… szaraztapot egyaltalan nem eszi meg. Pl pizzarol is csak a sonkat szedi le, szanaszet ganézza az etelt a hazban. Nagyon idegesito.. szoval ha a kerdesem, hogy egy ido utan vajon megeszi? Mert volt h ket napig nem evett, mert neki nem volt megfelelo a szaftos nokedli mert hust nem tartalmazott. Olyanok kimeljenek akik azt mondjak fozzen neki hust minden nap vagx minden nap konzervel vegyek, mert nem fogok!
2024. máj. 21. 18:43
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
25%

11# vagyok.

A saját 15 éves, kistestű kutyánkból indultam ki. Egyáltalán nem látszik rajta a kora, sem a mozgásán nem érzékelhető, sem betegsége nincs. Nem akarják elhinni mennyi idős, ha kérdezik. Menhelyről lett befogadva 10 évvel ezelőtt, és ha csak nem dönti le a lábáról hirtelen valami, akkor még simán jósolni lehet neki jónéhány évet.

(Bár az is igaz, hogy nem moslékon tartjuk...)

2024. máj. 21. 20:25
 22/44 A kérdező kommentje:
Jaa mert amit mi eszunk az moslek… normalis etelt adok neki nem moslekot. Regen falun biztosan nem nyaltak ki kutyak segget ki mint manapsag, megis elvoltak a kutyak semmi bajuk nemvolt, megettek barmit… tehat az, hogy en fott etelt adok neki maris allatkínzó vagyok es jaj szegeny kutya….szerintem eleg jo dolga lehetne itt… igy elvolt hizva, hogy alig birt menni. Ez biztosan jobb volt neki. Halalra volt etetve. Egy nap evett 5x .
2024. máj. 21. 20:59
 23/44 anonim ***** válasza:
44%

Régen falun tartottak egyéb haszonállatot is 3és mivel az alap családi létszám 5-6 fő volt így minden héten "vágtak" valamit. Tyúkot, kacsát, libát, nyulat, birkát, kecskét stb.

Ki mit tartott! Amit az ember nem tudot hasznosítani (pl fej, belsőségek stb) a maradék ételeket csontokat is beleértve, azt kapták a kutyák.

Naponta egyszer kaptak enni, vagy esetleg egy-egy nap kimaradt. De heti 3-4x legalább ettek.

2024. máj. 21. 21:16
 24/44 anonim ***** válasza:
23%

Mondjuk régen nem is ilyen kotvány kutyafajták voltak mint manapság ez a sok angol meg uralkodóudvari agyontenyésztett kaksi.

Magyar fajták voltak vagy különféle kopók és ezek keverékei!

2024. máj. 21. 21:21
 25/44 anonim ***** válasza:
31%
A kérdező is ember. Bár nem ismered és nem tudsz róla semmit, érzései biztosan vannak. Ezért a válaszod hangnemét úgy válaszd meg, hogy mást emberi méltóságában ne sérts meg!
2024. máj. 21. 21:23
 26/44 anonim ***** válasza:
28%
Én a kutyákról írtam, akinek nem inge...
2024. máj. 21. 21:27
 27/44 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon romantizalva van ez a falusi kutyatartas. Az nem zavar senki, hogy nem minden “buksi” elt 15 evig? Hogy volt olyan, hogy meg a felnottkort se ertek meg?

En ezt a nagyszuleimnel lattam egy darabig, hany kutyajuk volt, te jo eg. Nagyon sok. Aztan elt beloluk mondjuk 2 15+ evig, a tobbiek meg nem. De mindig volt utanpotlas, nem szamitott ez akkoriban.

Na mindegy. Amugy a kerdezonek abban igaza van, hogy nem kell halalra zabaltatni a kutyat. Az is nagypn durvan tulzas, hogy napi 5x evett eddig virslit meg ilyen hulyesegeket. De attol meg pizzaval nem etetnem, meg kell akkor probalni atszoktatni a tapra plusz melle mondjuk heti 3x kaphatna hust is.

2024. máj. 21. 21:28
 28/44 anonim ***** válasza:
32%

A kopók átlagéletkora egyébként is 10-13 év, ez csak manapság megy a lakásban tartott agyongyógyszerezett széltől is védett fotelkutyáknál, hogy 17-18 évig élnek.

Kuvasznál is a 14 év már tisztes kor!

2024. máj. 21. 21:31
 29/44 anonim ***** válasza:
86%

15 éves kutya, új helyen. Jól működik az étel elvétel válogatós kutyánál, de nem 15 éves kistestűnél, ahol rohadtul nem egészséges, ha napokig nem eszik.

Mit keresett mégis előtte nokedli meg pizza? Most komolyan, hogy jutott az eszedbe moslékkal etetni? Értem, hogy ahhoz nem kell ész, hogy megszülj pár gyereket, de akkor is...

Most őszintén, megfőzöl egy nagyobb adag ételt neki és kiporciózod hetekre előre. Tényleg nagy munka kivenni a fagyasztóból egy adag ételt.

2024. máj. 21. 21:41
 30/44 A kérdező kommentje:
Úgy beszélsz a nokedlirol kedves okos 29 es, mintha legalabb mérget adnék a kutyának. Komolyan nevetseges emberek vannak itt, tisztelet a kivetelnek. Porciozd ki nyugodtad a kutyadnak , meg fozz neki kulon ha szeretnel, inkabb azt csinald, mint a gyerekeddel foglalkozz. Szerinted a sok kutyatapban es konzervben mik vannak?! Bélszín?? Es hidd el rengeteg kutya eszi azt, mert mondjuk vannak emberek akik nem tehetik meg, hogy draga eteleket , tapokat adjanak a kutyanak. De tudom a te szemedben mindenkinek foznie kellene a kutyanak, mert ha nem igy tesz akkor eszetlen. Es kiporciozni egy hetre elore. Tudom sok ember gyerekkent emberkent kezeli a kutyat, en nem vagyok ez a tipus. A kutya az kutya. Valakinek helyettesiti a gyereket is, na majd ok kiporciozzak szivesen az etelt.
2024. máj. 21. 22:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!