A kutyám bepisil. Lehet valamit tenni?
Mármint alapvetően nem pisil be, csak akkor, amikor a párom itthon van (2-3 hetente jön haza egy hétre), akkor is CSAK az ágyba…. Már nem győzöm sikálni az ágyat!
Ki van ivartalanítva.
Levisszük ugyanolyan rendszerességgel, mint máskor.
Általában álmában, de ma pl. rám feküdt, és bejött a párom, elkezdte csóválni a farkát, és rám pisilt.
Alapvetően teljesen szobatiszta, máshova ilyenkor sem pisil, és ha itthon van pedig egyáltalán nem pisil se ágyba, se szőnyegre, sehova.
Nem kakil be ha itthon van a párom, nem kakil be ha nincs itthon a párom.
Voltunk vele orvosnál, a városunk legtacskószeretőbb orvosánál, csinált ő rajta mindenféle tesztet, minden negatív lett.
Adott neki gyógyszert, nem használt.
Ebben a hónapban múlt két éves.
Mi lehet az oka, megoldása?
Le lehet, de ha mar 2 eve ez megy, azt a matracot ki kene dobni egeszsegugyi okokbol.
Es persze mindket kutya legyen leszoktatava akkor mar, mert azt nem biztos, hogy megerti, hogy neki nem lehet, de a masiknak igen.
#5 nem, nem két éve megy ez. Amióta ki van ivartalanítva.
Bocsi, de szerintem nem kedves dolog ennyire igénytelennek tartani másokat a neten….
A másik még több ideje van velünk, ő sem fogja érteni, mi történik, így ezt sem szeretném…
Nem irtam, hogy igenytelen vagy, azt irtam, hogy ki kene dobni a matracot. Az a baj, hogy hiaba sikalod a tetejet, a pisit mar jol beszivta, raadasul tobbszor is.
Nekem aztan mindegy mit csinalsz :D
Ha nem akarod, hogy oda vegezze a dolgat, akkor leszoktatod az agyrol mindket kutyat. Ha neked ez igy jo, maradjon minden ugyanugy.
inkontinencia lenne annak minden nap jelen kéne lennie,szóval én ezt kizárnám. Illetve hogy csak akkor csinálja mikor párod otthon van.
Tehát vele vmi.
Lehet dominancia,félelem,terület féltés(ágy)
Kutytrénert kérdezzetek meg erről.
Egyébként nekem a 13 évesem( havanese) kezdett időnként bepisilni betegség miatt, míg be nem állt a gyógyszerre muszáj votl leszoktatni a kanapén és ágyban alvásról mindig minden tiszta pisi volt és konrkétan mi voltunk rosszul,hogy pisi szagú minden és hetente vittünk mindent tisztítóba. Így a legkönnyeb megoldás volt,hogy leszoktatjuk,mindig le lett rakva ha felment,rászólva két hét alatt megtanulta nincs felmenetel 13 évesen sikerült akkor a fiatalabb kutyáiddal is megtudod tenni. Nála plusz próbléma,hogy a gerince,lábai már nem jók így az ugrálás csak plusz terhelés. Szóval nem bánom hogy nem alszik fent sehol.Bár pisilni már nem pisil be,mivel szedi a gyógyszereket. De nem baj,nem engedjük hogy felszokjon. Van fekhelye,van szőnyeg aludhat bárhol,csak lent.
Szerintem is pszichés a dolog. A párod hogy viszonyul a kutyához? Ott lehet probléma gyökere.
Van egy tacsis házaspár ismerősöm, a kutya a hölgyet tekinti falkavezérnek, csodálattal néz rá. A férj igazából nem vesz rész a kutya nevelésében, de többnyire szigorúan beszél hozzá és leszidja ha rosszalkodik. Nincs köztük az a kötelék, mint a feleség és a tacsi között.
Az elején, amikor meglátta a férjet belépni a szobába, farkcsóválva bepisilt (az ágyba). Ez többször is előfordult. Szerette őt, és közeledni is próbált, de közben nagyon félt is tőle.
És akkor ott van még a féltékenység is mind a kutya, mind a férfi részéről, hiszen mindketten úgy érzik, hogy meg kell osztozniuk a szeretett nőn. A helyzet csak rosszabbodik, ha a kutya eleve érzi az elutasítást, vagy a közeledés hiányát a férfi részéről. Erre számtalan példát ismerek.
Szóval véleményem szerint a párod és a kutyus kapcsolatát kell itt megvizsgálni/szorosabbra fűzni.
Ha a párod szeret téged, fogadja el a kutyát is teljes szívével, mint úgymond családtagot (sok férfinek ez nem könnyű, olyan is van, hogy lehetetlen), hiszen a gazdik többnyire annak tekintik imádott kedvencüket.
Sok kutya nehezen tűri a változást és stressz/szorongás hatása alatt is bepisilnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!