Kutya vagy macska az ideálisabb számomra?
Attól függ milyen macska fajt választasz, valamelyik csak a saját gazdájához húz.
Amúgy nagyon kedvesek tudnak lenni, ha jól neveled őket.
Pl. megérzik, ha feszült vagy, vagy szomorú és akkor odakuporodnak melléd dorombolva.
Ha sétáltatni akarod őket az is megtanítható, de munkás
Attol fugg, hogy te mit tudsz allatnak nyujtani, mert ez a fontos.
Ha ne adj isten nem felel meg az elkepzeleseidnek a macska/kutya, akkor kidobod?
Akkor vegyel magadhoz allatot, ha hajlando vagy gondoskodni rola. Ne azert, hogy teged istenkent szeressenek.
Szerintem azt is vedd figyelembe, hogy egy kutya több idő és energia, vele menni kell, vagy másik nézőpontból lehet vele menni túrázni, társaságba.
Nekem volt több macskám gyerekként, kóborolni hagyni őket szerintem felelőtlenség, de én úgy láttam, hogy szükségük van egy 1000 m2-es udvarra, hogy rohangáljanak. Ha olyan állatot szeretnék, aki elvan nélkülem is, de szeretni is nagyon tud, akkor nyulaim lennének. Ők is bújnak, követnek, szobatiszták, lehet őket tanítgatni, de kevesebb igényük van a szabadságra (elég nekik 20-50 m2).
Amúgy kutyás vagyok, nekem ők jöttek be legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!